Enzo Fernandez trimis mingea în bară, fără replică portarul batav.
Ambele riscă mult în repriza a doua de prelungiri. Argentina pare mai proaspătă. Olanda are o echipă dezechilibrată, cu mulţi atacanţi în teren, după ce a fost nevoită să forţeze egalarea pe final. Lângă Weghorst joacă Luuk de Jong, fost la Barcelona, acum la PSV Eindhoven. La Olanda a intrat Angel Di Maria (Juventus Torino), care ar putea executa penalty-uri. Ratare mare Lautaro Martinez pentru Olanda. Atacantul de la Inter a făcut un turneu final oribil.
S-a terminat prima repriză de prelungiri. Meciul s-a calmat, după finalul nebun al celor 90 de minute regulamentare.
Olandezii au executat „şmechereşte” o lovitură liberă din apropierea careului, perpendicular pe poartă, iar Weghorst a egalat în minutul 90+11 (prelungirile prelungirilor), realizând dubla. Meciul merge în prelungiri. Weghorst a intrat în minutul 78, iar după 5 minute înscria primul gol. Wout Weghorst (foto jos) evoluează în Turcia, la Beşiktaş.
Nervii au cedat. O bătaie generală s-a iscat pe finalul jocului.
Weghorst reia cu capul centrarea lui Berghuis, iar Olanda reintră subit în meci. Este prima minge trimisă pe spaţiul porţii adverse de Olanda. S-a reaprins partida! Un gol duce meciul în prelungiri.
Olanda a mai introdus un atacant, pe Weghorst, care l-a substituit pe starul Depay. Şi Argentina a scos doai oameni, predispuşi la eliminări, Romero şi Acuna, ultimul fiind cel care a scos penalty-ul. Au intrat Tagliafico şi Pezzella. Meciul pare jucat, iar Olanda – resemnată.
Argentinianul transformă fără emoţii penalty-ul. Are 4 goluri la Cupa Mondială.
Dumfries l-a luat cu „secera” în careu de Acuna, iar abitrul a dictat lovitură de la 11 metri pentru Argentina.
Batavii nu au soluţii.
Starul de la PSG execută puţin peste poartă o lovitură obţinută tot de el.
Europenii sunt cu toată echipa în jumătatea adversă de teren, căutând egalarea, dar zidul argentinian nu prezintă nicio fisură. Argentina va încerca să se desprindă pe tabelă punctând pe contraatac.
Selecţionerul Olandei a schimbat două piese la pauză. Au intrat Berghuis şi Koopmeiners şi au ieşit Bergwijn şi De Roon. Olanda n-a tras niciun şut pe spaţiul porţii adverse.
Au mai primit cartonaşe galbene Weghorst, de la eueropeni, şi Romero, de la sud-americani.
Dacă mai devreme a fost avertizat „secundul” argentinian Walter Samuel, cu două minute înainte de finalul primei reprize au văzut „galbene” Timber, de la Olanda, şi Acuna, de la Argentina. Ultimul nu va evolua în semifinale, dacă Argentina se va califica.
Jucătorul de la Atletico Madrid este la primul gol pentru naţională. Messi a dat pasa decisivă, a doua a lui la CM de iarnă.
E perioadă de tatonare, iar prima repriză se îndreaptă spre un 0-0 clasic. Un prim cartonaş galben, pentru un om de pe banca Argentinei. Secunzii lui Scaloni sunt numele mari, Pablo Aimar şi Walter Samuel, fostul coleg al lui Cristi Chivu la Intern Milano.
Batavii au legat 156 de pase, adversarii – 92. Atmosfera pe stadion este dominată de sud-americani.
Încă nimic notabil în meci.
ŢĂRILE DE JOS/OLANDA (3-4-1-2): Noppert – Timber, Van Dijk, Ake – Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind – Depay – Gakpo, Bergwijn
Rezerve: Bijlow, Pasveer – Berghuis, L. de Jong, M. de Ligt, S. de Vrij, Frimpong, Janssen, Klaassen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
Selecţioner: Louis van Gaal
ARGENTINA (3-5-2): E. Martinez – Romero, Otamendi, Li. Martinez – Molina, De Paul, E. Fernandez, Mac Allister, Acuna – Messi, J. Alvarez
Rezerve: Armani, Rulli – Almada, A. Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, G. Rodriguez, Tagliafico
Selecţioner: Lionel Scaloni
Lusail Stadium, Al Daayen
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania)
Partida Olanda – Argentina, programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Lusail Iconic”, din Lusail (Qatar), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, este un „clasic” al fotbalului pentru care suporterii aşteaptă cu înfrigurare turneul final. Ambele echipe s-au arătat până la această oră foarte puternice şi într-o creştere permanentă de la un meci la altul, aşa că ne aşteaptă o reprezentaţie de excepţie.
Olanda este una din marile forţe ale fotbalului mondial care încă n-a reuşit să câştige trofeul, deşi a disputat până acum nu mai puţin de 3 finale (1974, 1978, 2010). Actuala generaţie, condusă de pe bancă de experimentatul Louis van Gaal, a avut unele dificultăţi în startul turneului, când a învins abia pe final Senegal şi a remizat cu Ecuador, care a dominat partida categoric. Însă motoarele s-au turat pe parcurs şi în „optimile” cu SUA nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei.
La lucru avem azi încă o generaţie foarte talentată de olandezi, într-o naţională unde se amestecă jucătorii tineri cu cei experimentaţi. Forţa „Portocalei mecanice” rezidă, o dată în plus, în numărul mare de fotbalişti de valoare, care ştiu jocul şi pot face diferenţa. În cele 4 partide disputate până acum (3 victorii şi o remiză, golaveraj 8-2) au marcat nu mai puţin de 6 jucători!
Argentina a furnizat marea surpriză a acestor Mondiale, intrând în istorie prin înfrângerea iexplicabilă suferită contra Arabiei Saudite la debut. Acest eşec n-are nicio logică, venea după 3 ani în care argentinienii nu pierduseră niciun joc şi a rămas izolat ulterior, pentru că formaţia sud-americană a demonstrat imensa sa forţă de joc în partidele următoare, câştigate fără nicio problemă.
„Accidentul” a rămas fără urmări în grupă, naţionala antrenată de Lionel Scaloni cucerind fără dificultate locul 1. Messi şi compania şi-au dominat adversarii într-o manieră copleşitoare, la toate capitolele. Apoi, în optimile de finală, scenariul s-a repetat cu Australia, care a reuşit totuşi să înscrie golul de onoare.
Este absolut clar că Argentina trebuie privită prin prisma ultimelor 3 jocuri şi nu a dubioasei înfrângeri cu saudiţii. Este o echipă foarte puternică, de posesie, cu jucători de mare valoare, care caută să-şi impună jocul.