Olandezii vor să elimine regula offside-ului pentru a pune capăt violenţei din fotbalul amator

Fotbalul olandez ia în considerare eliminarea legii offside-ului în competiţiile de amatori, pentru a reduce numărul tot mai mare de meciuri întrerupte din cauza agresiunilor provocate de decizii contestate.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Olandezii vor să elimine regula offside-ului pentru a pune capăt violenţei din fotbalul amator

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a declarat că eliminarea offside-ului la nivelurile inferioare ale fotbalului olandez, unde nu există arbitri de linie ai KNVB, ci meciurile sunt mai degrabă semnalizate de membrii cluburilor, ar putea duce la încetarea ameninţărilor şi a violenţei care este în creştere în fotbalul amator din ţară.

Directorul KNVB, Jan Dirk van der Zee, a declarat, citat de Reuters, că trebuie să facă ceva cu privire la problema luptelor legate de deciziile arbitrilor, deoarece numărul meciurilor de amatori care au fost oprite din cauza contestaţiilor a crescut.

Sezonul trecut, 1.864 de meciuri au fost oprite din cauza unor incidente violente, o creştere de 11% faţă de sezonul precedent şi o creştere de 58% pe o perioadă de cinci ani.

„Este adevărat că este un număr relativ mic în comparaţie cu cele aproape 780.000 de meciuri care se dispută anual, dar nu vom banaliza”, a declarat van der Zee într-o conferinţă de presă.

„Avem o problemă şi vrem să o eradicăm. Nu exclud ca într-o zi să nu mai folosim arbitri asistenţi”, le-a spus el reporterilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici