Olimpiada n-a început oficial, dar un prim record mondial a fost bătut la Paris

Mădălina Amăistroaie a terminat joi pe locul 47 în faza de clasificare a probei de recurve la tir cu arcul, de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ocazie cu care sportiva coreană Lim Sihyeon a bătut recordul mondial de puncte, deţinut din 2019 de compatrioata Kang Chaeyoung.

Urmărește
1328 afișări
Imaginea articolului Olimpiada n-a început oficial, dar un prim record mondial a fost bătut la Paris

Olimpiada n-a început oficial, dar un prim record mondial a fost bătut la Paris

Mădălina Amăistroaie a evoluat constant, cu mici căderi pe finalul seriilor, în special în a doua jumătate de concurs, pe care a început-o foarte bine, dar a încheiat-o cu ezitări, reuşind de trei ori doar 7 puncte din 10 posibile.

În prima jumătate a evoluţiei, Amăistroaie a realizat 318 puncte, iar în a doua 319, pentru un total de 637 de puncte, din 72 de trageri, care o clasează pe poziţia 47.

În competiţia principală, Amăistroaie se va confrunta în primul tur cu sportiva coreană Jeon Hunyoung (30 de ani), clasată pe locul 21 în ierarhia mondială şi care a terminat proba de clasificare pe locul 13, cu 664 de puncte.

În urma tragerilor de joi, la care au participat toate sportivele calificate, în număr de 64, din 53 de ţări, s-a întocmit un clasament, pe baza căruia, pe 30 iulie, se va relua întrecerea individuală. Astfel, în primul tur se vor duela locul 1 cu locul 64 din calificări, locul 2 cu locul 63, locul 3 cu locul 62 ş.a.m.d.

În concursul de clasificare, sportiva coreană Lim Sihyeon, 21 dea ani, locul doi mondial şi campioană mondială, a bătut recordul mondial de puncte, deţinut din 2019 de compatrioata Kang Chaeyoung.

Ea a realizat 694 de puncte, bătând astfel şi vechiul record olimpic. Performanţa anterioară a fost de 692 de puncte, noul record fiind astfel superior cu două puncte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici