Oltchim a pierdut în deplasare cu Buducnost, în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă duminică, în deplasare, de formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, scor 31-25 (17-15), în ultimul meci din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor.

Urmărește
435 afișări
Imaginea articolului Oltchim a pierdut în deplasare cu Buducnost, în Liga Campionilor

Oltchim a pierdut în deplasare cu Buducnost, în Liga Campionilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Portarul de la Buducnost, Clara Woltering le-a făcut "zile fripte" vâlcencelor în primele minute ale partidei, având şase intervenţii consecutive, în timp ce echipa sa a marcat de trei ori (min. 6). La fel ca în tur, Woltering le-a dat moral coechipierelor, care au jucat cu dezinvoltură, având şi ascendentul rezultatului din tur, de pe terenul Oltchimului (34-24). Băbeanu a spart gheaţa, de la 7 metri, 3-1 (min. 7), iar după alte două minute, scorul era egal, 3-3, replica venind rapid din partea campioanei României. Fără presiunea calificării în semifinale, obţinută de ambele echipe înaintea ultimei etape, meciul a continuat şi cu accent pe spectacol, 8-8 (min. 18), Bulatovici şi Managarova fiind principalele protagoniste. Ardean Elisei a adus Oltchim pentru prima dată în avantaj, 8-9, exemplul ei fiind urmat şi de Brădeanu, 9-10 (min. 20). Buducnost a revenit spre pauză, 14-12 (min. 26), pentru ca după 30 de minute, tabela să arate 17-15.

La reluare, gazdele au apăsat treptat pe acceleraţie şi s-au detaşat, 22-17 (min. 38), pe fondul unor atacuri ratate cu uşurinţă de Oltchim. Portarul Woltering a continuat să apere cu nonşalanţă (17 intervenţii în total), dar jucătoarele lui Radu Voina nu au renunţat, 23-22 (min. 47). Totuşi, în ultimele 10 minute nu au mai găsit resurse, pentru a întoarce soarta partidei, cedând a doua oară în faţa liderului grupei. Scor final: 31-25.

Marcatoarele Oltchimului au fost Managarova 6 goluri, Băbeanu 4, Jovanovici 4, Manea 3, Ardean Elisei 3, Vizitiu 2, Ozel 1, Brădeanu 1, Chrilă 1, în timp ce de la Buducnost s-au remarcat K. Bulatovici 11 goluri şi Popovici 8.

Rezultatele complete din ultima etapă a fazei grupelor principale sunt următoarele:

Grupa 1 – Larvik HK-Gyor ETO 32-25, Itxako Navarra-FCM 24-21.

Clasamentul final: 1. Gyor 9 puncte, 2. Larvik HK 6, 3. Itxako 5 şi 4. FCM 4.

Grupa 2 – Krim-Metz Handball 28-24 şi Buducnost-Oltchim 31-25.

Clasamentul final: Buducnost 12 puncte, 2. Oltchim 7, 3. Krim 4, 4. Metz 1.

În semifinale se vor duela echipele Oltchim-Gyor ETO şi Larvik HK-Buducnost, în 31 martie sau 1 aprilie, turul, respectiv 7 sau 8 aprilie, returul.

La ultima semifinală jucată de Oltchim, în 2010, echipa vâlceană a eliminat chiar echipa ungară Gyor ETO.

Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei, fază pe care a atins-o acum două sezoane.

Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici