Oltchim a suferit a doua înfrângere în grupa întâi principală a Ligii Campionilor

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 27-30 (14-16), meciul cu Lada Togliatti, din etapa a patra a grupei principale întâi din Liga Campionilor, în care a înregistrat al doilea eşec în această fază a competiţiei.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Oltchim a suferit a doua înfrângere în grupa întâi principală a Ligii Campionilor

Oltchim a suferit a doua înfrângere în grupa întâi principală a Ligii Campionilor

Cele două formaţii s-au tatonat în primele cinci minute, tabela arătând egalitatea, 1-1, după reuşitele lui Muravyeva şi Maier. Trei minute mai târziu, Oltchim şi-a arătat disponibilitatea pentru victorie, conducând cu 3-2, dar a ratat şansa de a se detaşa pe tabelă. Mult mai concentrate în defensivă, dar şi la repliere, elevele lui Gheorghe Tadici au recuperat mai uşor mingi, declanşând atacuri rapide, dar tot n-au reuşit să mărească avantajul, rusoaicele egalând după fiecare încercare de desprindere a Oltchimului. În minutul 18, Oltchim a reuşit pentru prima dată să aibă două goluri avantaj, 10-8, după o combinaţie rapidă între Maier şi Gâlcă, dar Lada a egalat rapid, după greşeli ofensive ale echipei vâlcene. Egalitatea s-a păstrat până spre finalul primei reprize, când gazdele s-au distanţat la 15-13 pentru ca la pauză tabela să arate scorul 16-14 pentru Lada.

Debutul reprizei secunde a fost benefic pentru rusoaice, care au marcat de două ori consecutiv şi au dus scorul la 18-14, în timp ce Oltchim a jucat în inferioritate numerică, plătind scump un fault al Ramonei Maier. În primele patru minute, Oltchim a marcat doar o dată, iar Lada de patru ori, astfel că scorul a devenit 20-15. Oltchim a recuperat în doar două minute şi s-a apropiat la 18-20. Jocul bun al pivotului Gâlcă a ţinut echipa pe linia de plutire, iar în minutul 40 scorul era 22-20 pentru Lada. Rusoaicele au reuşit să se desprindă din nou la patru goluri, 24-20, în urma unor ratări nepermise ale formaţiei antrenate de Gheorghe Tadici. Ca aproape în fiecare meci, în minutul 42, tehnicianul Oltchimului a primit cartonaş galben pentru proteste la adresa arbitrajului. Cu 12 minute înainte de final, cuvântul de ordine a fost "ratare" în ambele echipe, în timp ce tabela arăta în continuare avantaj pentru gazde, 25-22. Oltchim s-a apropiat la 25-24 în minutul 51, dar n-a putut face faţă asaltului liniei de 9 metri adverse, condusă de centrii Nikitina şi Gruzneva. Eforturile campioanei României nu au contenit, deşi era condusă cu 28-25 (min. 56), dar au fost tardive, în condiţiile în care adversarele au dominat meciul încă din finalul primei runde.

Scor final, 30-27, după un meci în care miza şi-a pus amprenta asupra calităţii jocului, iar rezultatul a scăzut şansele Oltchimului la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

În celălalt meci al grupei, ETO Gyor a învins, în deplasare, cu scorul de 36-25, formaţia 1. FC Nurnberg.

În clasament conduce ETO Gyor, cu 8 puncte, urmată de Lada Togliatti, cu 4 puncte, Oltchim (3 puncte) şi Nurnberg (1 punct).

În tur, Oltchim învinsese finalista sezonului trecut a competiţiei, Lada Togliatti, pe teren propriu, cu scorul de 35-26.

Marcatoarele meciului au fost:

Lada: Nikitina - 6, Mochalina şi Davydenko - câte 5 goluri, Postnova - 4, Gruzneva şi Kurbanova - câte 3, Muravyeva - 2, Chernoivanenko şi A. Vinogradova.

Oltchim: Gâlcă - 8, Luca - 6, Meiroşu - 5, Maier - 4, Lecuşanu şi Beşe - câte 2.

În cea de-a cincea etapă a primei grupei principale, Oltchim va juca, pe teren propriu, cu campioana Germaniei, 1. FC Nurnberg, în 7 martie (ora 19.00). În tur, scorul a fost egal, 28-28. Ultima rundă a grupei se va juca în 15 martie, Oltchim primind vizita liderului, Gyor ETO. Primele două clasate se califică în semifinalele Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici