Oltchim, debut cu victorie în grupa a II-a a Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia Hypo Viena, scor 31-26 (18-13), în primul meci din grupa a II-a principală a Ligii Campionilor.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Oltchim, debut cu victorie în grupa a II-a a Ligii Campionilor

Ionela Stanca (Imagine: Mediafax Foto)

Oltchim a început în forţă meciul de la Viena, conducând după doar şase minute cu 5-1, dar în următoarele 10 minute a avut o cădere inexplicabilă, marcând doar de două ori, dar primind opt goluri (9-7). Antrenorul Radu Voina a cerut time-out, iar jucătoarele sale au revenit rapid în joc, 10-9 (min. 17). Schimbarea portarului Talida Tolnai, cu Paula Rădulescu (7 intervenţii în 12 minute), a contribuit la moralul jucătoarelor vâlcene, care nu au mai cedat avantajul până la pauză, 18-13.

Foarte motivate, jucătoarele de la Oltchim au impus ritmul de joc şi în partea a doua, dar fără a uita de apărare, care au incomodat vizibil formaţia austriacă. Contraatacul a funcţionat perfect (14-21, min. 37 şi 16-25, min. 45), astfel încât treptat, Hypo a fost nevoită să se împace cu gândul înfrângerii. Oltchim a obţinut o victorie preţioasă, în deplasare, în faţa campioanei Austriei, care nu a putut contracara jocul bun şi nici determinarea româncelor.

Marcatoarele Oltchimului au fost Vizitiu 8 goluri, Manea 6, Neagu 5, Stanca 5, Maier 4, Meiroşu 2, Puşcaşu 1, în timp ce pentru Hypo Viena s-a remarcat Limal, autoare a 7 goluri.

Tot sâmbătă, în deplasare, deţinătoarea trofeului Viborg HK, la care evoluează şi Cristina Vărzaru, a învins la limită formaţia rusă Dinamo Volgograd, scor 30-29 (20-16). Cristina Vărzaru a marcat 8 goluri pentru Viborg.

După primul meci din grupa a II-a, Oltchim se instalează pe locul I, cu 2 puncte, urmată de Viborg HK, tot cu 2, Dinamo Volgograd şi Hypo Viena, ambele cu 0 puncte.

În următoarea etapă din grupa a II-a, Viborg HK va primi vizita austriecelor de la Hypo Viena (în 13 februarie), în timp ce Oltchim va juca pe teren propriu, cu Dinamo Volgograd (14 februarie).

Primele două clasate în fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul acestui sezon european pentru Oltchim este jucarea finalei competiţiei, în care anul trecut s-a oprit în penultimul act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici