Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, duminică, în deplasare, de Buducnost Podgorica, scor 21-32 (9-16), pierzând orice şansă de calificare în semifinalele Ligii Campionilor.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Miza: calificarea în semifinale. Pentru ambele echipe. Echilibrul s-a instalat devreme, din primele minute, 1-1 şi 2-2 (min. 5). Peste 5000 de suporteri în Sala Moraca, printre care pierduţi, şi cei aproximativ 200 ai campioanei României, toţi cu sufletul la gură, în condiţiile în care primul loc în semifinale era deja acontat de Itxako, outsider înaintea meciurilor din grupe. La scorul 4-3, Oltchim a ratat două atacuri consecutive, prin Pidpalova şi Ozel, iar Bulatovici nu a iertat, 5-3 (min. 8). Au urmat momente de degringoladă în apărarea vâlcencelor, scorul urcând rapid la 8-3. Nici atacul nu a strălucit, astfel că treptat, Oltchim a trebuit să se recunoască depăşită complet şi să alerge după reducerea diferenţei (9-4, min. 13). Apărarea extrem de agresivă a jucătoarelor de la Buducnost le-a costat la mijlocul reprizei, având două eliminări, dar asta nu a contat pentru trupa lui Dragan Adzici, care a marcat (10-5).

Oltchim a dat apoi semne de revenire în defensivă, cu mingi recuperate, iar asta s-a reflectat imediat şi pe tabelă, 10-7 (min. 17). Buducnost nu s-a lăsat, 12-7 (min. 21), bazându-se pe o linie de 9 metri superioară celei adverse. Patricia Vizitiu a fost singura, care a făcut furori de la 9 metri, marcând 4 goluri spectaculoase, până în minutul 24 (12-9). Până la pauză nu s-a schimbat mai nimic în jocul Oltchimului (14-9, min. 26), care a suferit în jocul cu extremele şi angajările la pivot. La ultimul time-out, antrenorul Radu Voina a încercat să-şi trezească jucătoarele: "Haideţi, ce naiba? Sunteţi deja bătute, fără să fi jucat?", le-a spus tehnicianul, dar după 30 de minute, tot Buducnost conducea, 16-9. Oltchim nu a marcat în ultimele şapte minute ale reprizei.

Meciul a continuat pe coordonate similare şi în partea a doua. Oltchim a făcut eforturi să revină în joc, dar s-a lovit de rezistenţa adversă, dar şi de propria neputinţă (21-11, min. 38 şi 27-17, min. 50). Buducnost a câştigat moral cu fiecare atac ratat de vâlcence, "defilând" cu fiecare minut spre o victorie facilă şi, implicit calificarea în semifinale.

Oltchim şi-a luat rămas-bun de la obiectivul din acest sezon, jucarea finalei, experimentele la nivelul băncii tehnice gândite de conducere contribuind decisiv. Sosit pe banca Oltchimului cu doar cinci zile înaintea meciului decisiv din Muntenegru, antrenorul Radu Voina nu a putut remonta jocul campioanei, părând "condamnat" să tragă ponoasele unui sezon ratat, fără a avea vreo vină.

Marcatoare:

Buducnost: Bulatovici 9 goluri, Radicevici 7, Jovanovici 6, Popovici 4, Djokici 3, Radovici 2, Pecevska 1.

Oltchim: Vizitiu 5 goluri, Manea 4, Farcău 3, Stanca 2, Ozel 2, Fiera 2, Beşe 1, Elisei-Ardean 1, Nechita 1.

După cinci etape disputate, Oltchim rămâne cu doar patru puncte, pe locul trei, nemaivând vreo şansă la calificarea în semifinale. În tur, Oltchim câştigase, pe teren propriu, cu Buducnost, la doar un gol diferenţă, 21-20, astfel că formaţia muntenegreană are avantajul întâlnirilor directe, dacă se va ajunge la egalitate de puncte în clasament, după ultima etapă.

Prima echipă calificată în penultimul act, din grupa I, este Itxako Navarra, care a învins sâmbătă, pe teren propriu, pe Krim Ljubljana, cu 25-24 (15-13) şi nu mai depinde de rezultatele ulterioare. Itxako, cu Oana Şoit în echipă, are deja 8 puncte şi ocupă locul I, urmată de Buducnost, cu 6, Oltchim, cu 4 şi Krim, cu 2.

În ultima etapă a grupei I se vor juca partidele Krim Ljublana-Oltchim (19 martie) şi Buducnost-Itxako (20 martie).

Din grupa a II-a, Gyor ETO (Ungaria) şi Larvik HK (Norvegia) sunt deja calificate în semifinale.

În sezonul trecut, Oltchim a jucat finala Ligii Campionilor, iar acum doi ani a ajuns până în semifinale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici