- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima înfrângere a sezonului pe teren propriu, în Liga Campionilor
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a suferit, duminică, pe teren propriu, prima înfrângere a stagiunii din Liga Campionilor, în faţa formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica, scor 34-24 (18-13), în cea de-a treia partidă din grupa a 2-a principală a competiţiei.
Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima înfrângere a sezonului pe teren propriu, în Liga Campionilor
Atmosferă incendiară în tribunele vâlcene, în care cei peste 3.000 de fani au afişat şi un banner cu urări, pentru aniversatul zilei, Mihai Neşu. Buducnost a început cu tupeu, conducând cu 1-0 şi 2-1, dar Oltchim a revenit rapid, Ozel aducând avantajul pentru prima dată, 3-2 (min. 4). În minutul 7, antrenorul Radu Voina a decis să schimbe portarii, în locul lui Huţupan Dinu fiind introdusă Knezovici, fostă jucătoare la Buducnost, împreună cu Jovanovici. Meciul a continuat cu Oltchim la conducere, care a obţinut pentru prima dată două goluri avans în minutul 12, 8-6, după o acţiune superbă a lui Ozel, care a angajat-o decisiv pe Vetkova. De la Buducnost, doar interii Popovici şi Bulatovici au înscris în primul sfert de oră, în timp ce portarul Woltering a fost greu de depăşit. Muntenegrencele au reuşit să revină la conducere, 8-10 (min. 17), pe fondul unui joc lipsit de concentrare al Oltchimului, dar şi de curajul de a arunca la poartă. A venit şi rândul Talidei Tolnai să intre în poartă (min. 23, la scorul 9-12), după ce nici Knezovici nu a reuşit să apere prea bine. Radu Voina a cerut time-out în minutul 24, când tabela arăta scorul 9-13, iar Oltchim marcase un singur gol şi primise 7, în ultimele 12 minute. Bulatovici a marcat al şaselea gol al său în minutul următor, iar în tribune s-a aşternut tăcerea, 9-14 (min. 25). Până la pauză, Oltchim nu a găsit antidot, după 30 de minute, în care a fost condusă şi cu 6 goluri (11-17, min. 28).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
La reluare, Elisei Ardean a ratat de la 7 metri, la fel ca şi Chirilă în prima repriză, iar Popovici a marcat cu lejeritate, 13-19, în faţa unei apărări "imobile". În poarta celor de la Buducnost, Woltering a continuat cu paradele spectaculoase, în timp ce la Oltchim, niciunul dintre portari nu s-a ridicat la înălţimea confruntării. Diferenţa s-a mărit după încă un minut, 13-21, Bojana Popovici fiind de neoprit (8 goluri, în minutul 33). În faza ofensivă, jocul Oltchimului a suferit din cauza absenţei pivotului Oana Manea, dar şi a lipsei combinaţiilor cu extremele. Scorul a luat proporţii şi mai mari, 13-24 (min. 38), campioana României fiind de nerecunoscut, în faţa unei adversare mai motivată, dar şi foarte dură. "Luăm interii om la om şi restul, jucăm patru la patru. Va fi greu!", le-a spus Radu Voina jucătoarelor la time-out-ul luat forţat de viteza cu care Buducnost se detaşa pe tabelă. A venit şi primul gol al reprizei, prin Adina Meiroşu (14-24, min. 40), dar cu trecerea timpului era din ce în ce mai clar că nu e ziua Oltchimului (15-28, min. 46 şi 17-30, min. 50). În ultimele minute a intrat la Buducnost şi fosta jucătoare a Oltchimului, Adriana Ţăcălie.
Eforturile echipei vâlcene s-au lovit de ambiţia adversarei, care a obţinut mai facil decât şi-a propus o victorie preţioasă şi devine lider al grupei şi prima favorită la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. De asemenea, Oltchim bifează un record negativ, înfrângerea cu Buducnost fiind prima de pe teren propriu în actuala stagiune, dar şi cea mai drastică din ultimele sezoane de Liga Campionilor. MVP-ul partidei a fost portarul Clara Woltering, 18 intervenţii, în 50 de minute de joc.
Marcatoare:
Oltchim - Jovanovici 4 goluri, Ozel 4, Nechita 4, Meiroşu 3, Vetkova 3, Elisei Ardean 2, Managarova 1, Curea 1, Vizitiu 1, Băbeanu 1;
Buducnost - Popovici 9 goluri, K. Bulatovici 8, Miljanici 4, Savici 2, Knezevici 2, Mehmedovici 2, Radovici 2, Cvijici 2, A. Bulatovici 1, Gjorgjijevska 1, Jovetici 1.
În primele două meciuri din grupă, Oltchim a învins, în deplasare, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 31-25 (16-13) şi pe cea franceză Metz Handball, acasă, cu 30-21 (18-12). După trei meciuri în grupa a 2-a, Buducnost este lider, cu 6 puncte, urmată de Oltchim, cu 4, Krim cu 2 şi Metz 0 puncte.
Programul complet al meciurilor din grupa a 2-a, în continuare, este următorul:
24-26 februarie: Metz Handball - Oltchim şi Krim - Buducnost;
4 martie: Buducnost - Metz Handball şi Oltchim - Krim;
10-11 martie: Buducnost - Oltchim şi Krim - Metz Handball.
În grupa 1 principală se confruntă echipele Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) şi FC Midtjylland (Danemarca).
Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiţiei. În grupele preliminare, Oltchim a încheiat cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere, acumulând 10 puncte, cu care a fost liderul grupei D.
Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei. Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO