- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Optimile CM 2018 | Spania - Rusia: 1-1, după 120 de minute. Ibericii au fost eliminaţi la loviturile de departajare, după un meci plictisitor
Selecţionata Rusiei a învins surprinzător reprezentativa Spaniei cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, duminică, 1 iulie, pe Stadionul Luzhniki din Moscova, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2018 şi s-a calificat în sferturi.
Foto: hepta
Rusia şi Spania au fost protagonistele unuia dintre cele mai plictisitoare meciuri de la acest turneu final, care, probabil, nu s-ar fi terminat niciodată dacă n-ar fi existat loviturile de departajare.
Ibericii au început slab meciul, şi au demonstrat că nu au renunţat la stilul de joc care i-a făcut celebri, în pase, din două atingeri. Contrar aşteptărilor, scorul s-a deschis mult mai devreme, în minutul 12. Asensio a centrat decisiv la autogolul unui Ignashevich aflat sub anestezia unei manevre de Wrestling, marca Sergio Ramos, reuşită care a adus liniştea în jumătatea spaniolă, care nu s-a grăbit după golul cu numărul doi. Băieţii lui Hierro au pus stăpânire pe balon, încercând să-i „anihileze” încet, dar sigur pe ruşi, cu peste 300 de pase în minutul 35 şi o posesie de 71% la pauză. Golovin i-a adus pe spanioli cu picioarele pe pământ în minutul 36, cu un şut cu dreptul, cu interiorul, dar pe lângă poarta lui De Gea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Pique a „adus la viaţă” cei 75.000 de suporteri ruşi prezenţi la această partidă, după ce a jucat baschet în careul iberic, iar centralul olandez Kuipers a dictat lovitură de pedeapsă, ce a fost transformată imediat de Dzyuba, fără nicio şansă pentru De Gea. Spaniolii au avut ultimul cuvânt de spus în prima repriză, la şutul blocat al unui Isco prin piciorul căruia au trecut toate mingile periculoase ale băieţilor lui Hierro, iar Diego Costa a tras cortina peste prima parte.
Fluierul reprizei secunde nu a adus mari schimbări în jocul ibericilor, care au continuat să-i ameţească pe ruşi cu pasele repretate. Jordi Alba a avut prima „ocazie” în minutul 47, după ce a reluat cu coapsa, pe lângă poartă, o minge trimisă în careu. Isco l-a trezit pe Akinfeev după 12 minute în care goalkeeper-ul rus nu a avut de lucru, cu o acţiune personală încheiată cu un şut din unghi închis, respinsă de acelaşi Akinfeev în corner. David Silva a reluat cu capul slab o minge primită de pe partea dreaptă, dar Akinfeev nu a avut emoţii, balonul trimis de mijlocaşul lui Pep fiind trimis mult pe lângă poartă. Hierro a dat „milităria jos din pod” în minutul 67, când l-a introdus pe mult prea experimentatul Andres Iniesta, dar nici „Don Andres” nu a putut sparge zidul lui Cherchesov. Prima încercare a legendei catalane a fost în minutul 85, cu un şut din prima, pe jos, respins de Akinfeev. Cheryshev putea da lovitura pe final, dar a trimis slab de la marginea careului şi a tras cortina peste timpul regulamentar.
Jocul slab prestat de cele două echipe a continuat şi în prima repriză a prelungirilor, Asensio semnând prima şi singura ocazie în minutul 100 şi încoronând o primă parte în care mingea a fost „arestată” de iberici, cu un şut puternic de la distanţă, dar pe direcţia lui Akinfeev. Rodrigo a mai resuscitat jocul ibericilor în partea secundă, cu o dublă ocazie, dar Akinfeev a fost la post. Centralul olandez Kuipers le-a refuzat un penalty spaniolilor în finalul părţii secunde a prelungirilor, după ce Ramos şi Pique au fost ţinuţi în careul lui Akinfeev, şi nu s-a mai întâmplat nimic. Kuipers fluieră finalul prelungirilor, şi vine momentul...
Ruleta rusească
Iniesta îşi aşează primul mingea pe punctul cu var şi îl execută lejer, calm şi fără emoţii pe Akinfeev. Vine rândul lui Smolov, care se apropie timid de balon şi îl execută pe un De Gea care atinge mingea, dar nu o poate opri din drumul spre gol. Pique a tras calm, şi l-a executat pe goalkeeper-ul lui TSKA Moscova pentru 2-1. Ignashevich a punctat pentru 2-2 în stilul caracteristic al lui Ovidiu Herea, iar scorul a rămas intact. Koke a tras slab şi pe mijloc, iar Akinfeev a ghicit colţul. Golovin a punctat şi el pentru un 3-2 sigur. Ramos a transformat şi el după ce s-a îndreptat cu paşi mari spre balon. Cheryshev a înscris şi el, iar Akinfeev a avut ultimul cuvânt de spus. Aspas se îndreaptă spre balon cu paşii unei feline, iar goalkeeper-ul rus respinge cu piciorul şi pune capăt emoţiilor.
Rusia câştigă la loteria penalty-urilor probabil cel mai plictisitor meci de la acest turneu final şi trimite acasă o naţională a Spaniei cu tot cu cele 1.029 de pase reuşite în această partidă. Naţionala lui Cherchesov va întâlni câştigătoarea dintre Croaţia şi Danemarca.
Ştirea iniţială
Spania a câştigat Grupa B mai mult sau mai puţin datorită VAR-ului. În ultima etapă, elevii lui Hierro au remizat în compania Marocului, graţie unui gol marcat de Iago Aspas pe final. Portugalia a condus Iranul până spre final, când o intervenţie a lui Raphaël Guerreiro a fost sancţionată cu penalty, după consultarea VAR. Iranul a egalat şi a trimis Portugalia pe locul secund, dar nu înainte de a rata o ocazie uriaşă la faza imediat următoare. Dacă ar fi învins Portugalia, Iranul ar fi mers în optimi pentru duelul cu Uruguay. Nu a fost să fie, iar sud-americanii au întâlnit campioana Europei, pe care au învins-o cu 2-1.
Şi Rusia a avut viaţă grea cu Uruguay. După două victorii în primele două etape, 5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt, gazdele Mondialului au cedat la scor de neprezentare în dauna formaţiei pregătite de Oscar Washington Tabarez. Câştigătoarea din această după-amiază va da piept cu învingătoarea dintre Croaţia şi Danemarca, într-un meci în care Modric&Co pleacă cu prima şansă.
Echipele de start:
Spania: De Gea - Nacho, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Koke - D. Silva, Asensio - Isco - Costa
Rezerve: Arrizabalaga, Reina - Alcantara, Aspas, Azpilicueta, Carvajal, Iniesta, Lucas, Monreal, Odriozola, Rodrigo, Saul
Rusia: Akinfeev - Fernandes, Kudryashov, Kutepov, Ignasevich, Zhirkov - Zobnin - Samedov, Kuzyaev, Golovin - Dzyuba
Rezerve: Lunev, Gabulov - Cheryshev, Dzagoev, Erokhin, Gazinskiy, Granat, Al. Miranchuk, An, Miranchuk, Semenov, Smolov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
astăzi, 10:07