Optimile Euro 2024 continuă cu Anglia – Slovacia şi Spania - Georgia

A doua zi a fazei optimilor de finală de la Euro 2024 continuă cu Slovacia, care încearcă să producă o surpriză în faţa Angliei, înainte ca Spania să încerce să îşi continue seria de victorii în faţa Georgiei, încurajată de victoria din ziua a treia împotriva Portugaliei.

450 afișări
Imaginea articolului Optimile Euro 2024 continuă cu Anglia – Slovacia şi Spania -  Georgia

Optimile Euro 2024 continuă cu Anglia – Slovacia şi Spania - Georgia

19:00 Anglia - Slovacia (Gelsenkirchen )

Anglia ajunge în optimi în calitate de câştigătoare a Grupei C, deşi nu şi-a atins cu adevărat potenţialul. „Ştim că performanţele nu au fost acolo, ştim că putem face mai mult", a recunoscut fundaşul Kieran Trippier după remiza fără goluri a celor Trei Lei cu Slovenia în runda a treia.

Totuşi, echipa lui Gareth Southgate rămâne neînvinsă la acest turneu final şi a primit un singur gol până acum. „Ne-am apărat extrem de bine, ceea ce ne oferă o bază pe care să construim", a explicat antrenorul, care şi-a condus echipa cel puţin până în sferturile de finală la fiecare dintre ultimele trei turnee majore.

Vicecampioana Euro 2020 ar putea fi favorită pe hârtie pentru a trece în turul următor, dar Slovacia abordează acest meci plină de încredere şi dornică să producă o surpriză.

„Mai avem un obiectiv în faţă; vrem să rămânem la EURO cât mai mult timp posibil", a declarat selecţionerul Francesco Calzona după ce Slovacia a confirmat calificarea cu un egal 1-1 cu România. După ce a învins Belgia în prima zi şi a marcat în fiecare meci de până acum, echipa sa nu ar trebui să fie subestimată.

Singurul meci precedent de la turneul final al EURO dintre Anglia şi Slovacia a fost o remiză 0-0 în faza grupelor, în 2016.

22:00 Spania - Georgia (Köln )

Spania a făcut o declaraţie clară despre intenţiile sale de a câştiga titlul, încă din faza grupelor, câştigând toate cele trei meciuri fără a primi un singur gol, rămânând singura echipă cu un record perfect. „Modul în care am făcut-o, câştigând toate cele trei meciuri cu trei meciuri fără gol primit, şi felul în care am jucat, arată capacitatea echipei pe care o avem", a declarat portarul David Raya.

Antrenorul Luis de la Fuente a făcut zece schimbări în echipa sa în runda a treia, dar cu toată lumea aptă şi disponibilă, el ar putea să îşi rotească formaţia încă o dată. „Am suferit, dar am arătat că avem puterea de a rezista în faţa unui adversar puternic", a declarat tehnicianul în vârstă de 63 de ani după victoria la limită cu Albania (1-0), o întâlnire care ar putea servi drept pregătire utilă pentru o echipă neînfricată a Georgiei.

Oamenii lui Willy Sagnol vor fi plini de încredere în urma victoriei impresionante cu Portugalia (2-0) cu care au încheiat campania din Grupa F, calificându-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea.

Atacantul Georgiei, Georges Mikautadze, este în prezent cel mai bun marcator al Euro 2024, cu trei goluri, după ce a găsit poarta în fiecare meci de până acum, dar Spania va trebui, de asemenea, să fie cu ochii pe colegul atacant Khvicha Kvaratskhelia, care a impresionat în runda a treia. „Spania şi Portugalia sunt printre cele mai bune echipe, dar astăzi am arătat că este posibil să învingem orice echipă", a declarat jucătorul lui Napoli.

Spania a câştigat şase din cele şapte întâlniri anterioare dintre aceste două echipe. Toate cele şase victorii au venit în meciuri c, inclusiv două în campania de calificare la EURO 2024 (7-1 în deplasare, 3-1 acasă).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici