- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Organizatorii Turului Franţei cer demisia conducerii UCI
Patronul Turului Franţei, Patrice Clerc, a cerut, sâmbătă, demisia conducătorilor Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), pe care îi acuză de incompetenţă în gestionarea cazurilor de dopaj.
Clerc, preşedinte al ASO, societatea ce organizează Turul Franţei, a subliniat că în astfel de cazuri "singura soluţie este demisia" şi i-a acuzat pe unii dintre înalţii responsabili ai UCI de "lipsă de transparenţă, competenţă şi chiar de lipsă de profesionalism".
"Sunt două variante: ori este vorba de incompetenţă, ori de dorinţă de a face rău", a spus şi Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei.
Organizatorii Turului Franţei reproşează UCI că a avut la îndemână elemente care au condus la scandalul creat în jurul lui Rasmussen şi că nu le-a comunicat înainte de startul competiţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Responsabilii UCI au încercat să explice, într-un comunicat, de ce i-au permis rutierului danez Michael Rasmussen să participe în Turul Franţei, încălcând astfel un articol din propriul regulament.
Rasmussen, care a ratat mai multe controale inopinate, a fost exclus, miercuri, de echipa sa Rabobank din Turul Franţei, reproşându-i-se că a minţit în legătură cu locul în care s-a aflat în luna iunie.
Într-un comunicat dat publicităţii vineri, Uniunea Ciclistă Internaţională explică de ce nu au fost aplicate prevederile articolului 220 din regulamentul antidoping, potrivit cărora "în cazul în care se acordă un avertisment sau se ratează un control într-o perioadă de 45 de zile înainte de startul unei competiţii importante, sportivul în cauză nu poate participa la acea cursă".
"Acest articol a fost introdus pentru ca sportivii să poată fi testaţi şi în afara competiţiilor. În cazul lui Michael Rasmussen, UCI l-a putut controla pe sportiv în perioada de 45 de zile înainte de Turul Franţei. Rezultatele controlului au fost negative", se arată în comunicat, în care se adaugă că s-a ajuns la concluzia că articolul respectiv este prea sever, el urmând să fie abrogat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO