Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti: Derby pe podiumul surpriză al Superligii

  • Oţelul Galaţi primeşte vineri seara de la ora 21:00 vizita echipei Dinamo Bucureşti, într-un meci din runda a 10-a a Superligii.
  • Dacă meciul de la ora 18.00 aduce faţă în faţă ultimele clasate, FC Botoşani şi Gloria Buzău, de data aceasta cele două echipe sunt pe podium, pe locurile doi şi trei.
Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti: Derby pe podiumul surpriză al Superligii

Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti: Derby pe podiumul surpriză al Superligii

Cele două formaţii s-au întâlnit de 57 de ori în competiţiile interne, cu Dinamo având un avantaj clar, cu 35 de victorii, în timp ce Oţelul a câştigat de 15 ori, alte 7 fiind remize.

Palmaresul meciurilor directe cu Oţelul ca gazdă este favorabil bucureştenilor. În cele 29 de jocuri disputate la Galaţi, Oţelul a câştigat 11 meciuri, a înregistrat 6 remize şi a suferit 12 înfrângeri. Primul meci din campionat s-a disputat pe 20 noiembrie 1986, când Dinamo s-a impus cu 2-0, iar cea mai mare diferenţă de scor a fost înregistrată pe 7 octombrie 2007, când Dinamo a câştigat cu 6-1.

De asemenea, meciul cu cele mai multe goluri a avut loc pe 11 decembrie 1988, când Dinamo a câştigat cu 6-3.

Cea mai recentă confruntare directă din campionat a avut loc pe 8 aprilie 2024, când Oţelul a câştigat cu 1-0, gol marcat în minutul 90+3 de Răzvan Tănasă.

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, are o legătură specială cu Dinamo. A activat ca jucător al echipei bucureştene între 1991 şi 1993, având un parcurs impresionant (67 meciuri / 27 goluri) şi fiind parte din echipa care a câştigat titlul fără înfrângere în ediţia 1991-1992.

De asemenea, Munteanu a antrenat Dinamo pentru o scurtă perioadă în sezonul 2012-2013. În confruntările sale cu Dinamo în Superligă, bilanţul său este de 16 jocuri, cu 7 victorii, 4 remize şi 5 înfrângeri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici