Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului înaintea Jocurilor Olimpice

Papa Francisc a salutat puterea unificatoare a sportului duminică, înainte de Jocurile Olimpice şi Paralimpice, şi şi-a repetat apelul pentru un armistiţiu mondial în timpul evenimentului.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului înaintea Jocurilor Olimpice

Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului înaintea Jocurilor Olimpice

„Sportul are o mare forţă socială, capabilă să unească în mod paşnic oameni de culturi diferite”, le-a spus el pelerinilor din Piaţa Sfântul Petru după rugăciunea săptămânală Angelus, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri de la Paris.

„Sper ca acest eveniment să poată fi un semn al lumii incluzive pe care dorim să o construim şi ca atleţii, cu mărturia lor sportivă, să fie mesageri ai păcii şi modele eficiente în special pentru tineri”, a spus Suveranul Pontif.

„În conformitate cu tradiţia antică, Jocurile Olimpice sunt o ocazie de a stabili un armistiţiu în războaie, demonstrând o dorinţă sinceră de pace".

Jocurile Olimpice se vor desfăşura între 26 iulie şi 11 august, urmate de Jocurile Paralimpice între 28 august şi 8 septembrie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici