Paralimpicii cu tatuaje reprezentând inelele olimpice riscă descalificarea la Paris 2024

  • La Jocurile Paralimpice din 2024, sportivii care afişează tatuaje cu inelele olimpice riscă descalificarea, conform unei reguli impuse de Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC).
  • Paralimpicul britanic Josef Craig a fost descalificat la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016 din cauza unui tatuaj cu inelele olimpice, pierzându-şi astfel titlul câştigat în competiţie.
  • Sportivii cu astfel de tatuaje vor trebui să le acopere pentru a evita descalificarea, deoarece regula privind „publicitatea corporală” va fi aplicată strict la Paris 2024.
Urmărește
1049 afișări
Imaginea articolului Paralimpicii cu tatuaje reprezentând inelele olimpice riscă descalificarea la Paris 2024

Sursa foto: AP

Pe măsură ce se apropie Jocurile Paralimpice de la Paris, o regulă puţin cunoscută ar putea împiedica unii sportivi să concureze dacă îşi afişează tatuajele cu inelele olimpice, scrie Lad Bible. Această regulă, impusă de Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC), interzice „publicitatea corporală,” care include şi simbolul emblematic al inelelor olimpice. Această reglementare nu se aplică la Jocurile Olimpice, ceea ce reprezintă o provocare unică pentru paralimpici.
 
Sportivii îşi comemorează adesea experienţele olimpice sau paralimpice prin tatuaje, în special cu inelele olimpice, un simbol creat de Pierre de Coubertin în anul 1913. Cu toate acestea, acest emblemă, deşi celebrată, este interzisă la Jocurile Paralimpice. IPC, care funcţionează independent de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), impune strict această regulă.
 
Un caz notabil îl implică pe paralimpicul britanic Josef Craig, care a fost descalificat de la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016 şi de la Campionatele Europene de Nataţie IPC din 2014 pentru că şi-a arătat tatuajul cu inelele olimpice. Deşi a câştigat seria sa în proba de 100 m liber S8, Craig şi-a pierdut titlul din cauza vizibilităţii tatuajului. Pentru a respecta regula, el şi-a acoperit ulterior tatuajul cu un desen al steagului Uniunii Jack pentru a evita descalificarea.
 
Poziţia IPC cu privire la publicitatea corporală, inclusiv tatuajele cu tematică olimpică, a fost criticată ca fiind excesiv de strictă. Cu toate acestea, regula este aşteptată să fie aplicată din nou la Paris. Sportivii cu astfel de tatuaje vor trebui să le acopere sau riscă descalificarea.
 
Jocurile Paralimpice din 2024 vor avea loc între 28 august şi 8 septembrie, adunând sportivi din întreaga lume care vor concura la 549 de evenimente din diverse sporturi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici