- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (06.03.2024, 20:01)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paris 2024: 180 de ambarcaţiuni pe Sena pentru deschiderea Jocurilor Olimpice
În timpul ceremoniei de deschidere a Paris 2024, pe 26 iulie, o procesiune de 180 de ambarcaţiuni, dintre care 94 destinate transportului sportivilor, va naviga pe râul Sena. Până la 326.000 de persoane vor asista la acest spectacol.
Urmărește
136 afișări
Paris 2024: 180 de ambarcaţiuni pe Sena pentru deschiderea Jocurilor Olimpice
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 promite să fie unică. 180 de bărci vor transporta atleţi şi vor lua parte la un eveniment inedit, a detaliat Marc Guillaume, prefectul regiunii Ile-de-France. În timpul unei sesiuni cu comisia juridică a Senatului, Guillaume, însoţit de ministrul de interne Gérald Darmanin, a precizat că, din totalul de 180 de ambarcaţiuni, 86 vor fi destinate securităţii, echipelor de asistenţă tehnică şi asistenţei navelor care ar putea întâmpina probleme în timpul evenimentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Darmanin a confirmat că „toate delegaţiile au fost de acord să defileze de-a lungul Senei". Iniţial, au existat îngrijorări cu privire la participarea anumitor delegaţii, inclusiv Israel şi Statele Unite, dar acestea au confirmat acum că sunt de acord să participe.
Măsuri de securitate extraordinare vor însoţi traseul de şase kilometri al flotei, de la Austerlitz la Trocadero, vizavi de Turnul Eiffel, cu 45.000 de forţe de securitate internă desfăşurate în întreaga regiune pariziană.
Toţi participanţii la Jocuri vor fi supuşi unor controale de securitate, cu un număr estimat de un milion de investigaţii. Pentru ceremonia de deschidere de la Paris, la cei 2.000 de poliţişti municipali se vor alătura între 18.000 şi 24.000 de agenţi de securitate privaţi.
În ziua ceremoniei de deschidere, o măsură fără precedent va fi pusă în aplicare prin închiderea spaţiului aerian pe o rază de 150 de kilometri în jurul Parisului, de la ora locală 19.00, până la miezul nopţii, după cum a declarat ministrul de interne. Niciun avion nu va ateriza sau decola de pe aeroporturile internaţionale Charles de Gaulle şi Orly în această perioadă.
Ministrul a subliniat că un număr maxim de 326.000 de spectatori vor putea urmări inaugurarea de pe malurile râului. Dintre aceştia, 222.000 vor avea intrarea liberă, în timp ce 104.000 vor fi spectatori care plătesc bilet, situaţi în zonele cele mai apropiate de râu. În plus, restul de 222.000 de spectatori vor ocupa secţiunile superioare.
Având în vedere tensiunile geopolitice, prezenţa fanilor la prima ceremonie olimpică organizată în afara unui stadion a devenit o sarcină dificilă pentru autorităţi. Cum să controlezi accesul tuturor, oameni care se află în casele lor şi văd evenimentul sau oameni din aceşti 326.000 de spectatori, care se află pe stradă, complică sarcina de organizare a evenimentului.
În octombrie 2022, cifrele de prezenţă care au crezut că vor urmări ceremonia de deschidere de la Paris au fost de 600.000, după cum a declarat Darmanin.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe