Paris 2024: A fost dezvăluită ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

  • Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va încheia 17 zile memorabile de excelenţă sportivă şi sărbătoare în Franţa pe 11 august.
  • Thomas Jolly a conceput şi regizat „Records", un spectacol pe o scenă de 2 800 m² la Stade de France pentru a marca aceste momente finale ale Jocurilor.
133 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: A fost dezvăluită ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Paris 2024: A fost dezvăluită ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

La 11 august, Stade de France va deveni o imensă sală de concerte pentru Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Directorul artistic Thomas Jolly va superviza un spectacol cu peste o sută de artişti, inclusiv acrobaţi, dansatori şi artişti de circ.

Acest spectacol va include o coloană sonoră originală, noi piese muzicale şi apariţii ale unor artişti de renume mondial. Publicul va avea parte de numere aeriene, decoruri masive, costume elaborate şi efecte de lumină impresionante, care îl vor purta într-o călătorie atât prin istorie, cât şi prin viitor.

De asemenea, vor fi evidenţiate elemente tradiţionale precum arborarea drapelelor naţionale, parada sportivilor şi predarea drapelului olimpic către Comitetul de organizare Los Angeles 2028, asigurând momente memorabile pentru toţi.

Experienţă imersivă

Scopul lui Jolly pentru această ceremonie este să transmită un mesaj semnificativ şi să ofere o experienţă colectivă imersivă, care să reflecte asupra originilor şi viitorului Jocurilor, sărbătorind un moment de conexiune atemporală şi ideea că împreună putem face diferenţa.

„Am conceput un spectacol în care Jocurile Olimpice dispar încă o dată, iar cineva vine şi le întemeiază", a spus el, citat de insidethegames.

„Este un spectacol foarte vizual, foarte coregrafic, foarte acrobatic, cu o dimensiune lirică pentru a oferi o frescă vizuală extraordinară şi pentru a spune la revedere sportivilor din întreaga lume. Împreună, să facem din această seară o sărbătoare memorabilă şi conştientă, onorând trecutul şi îmbrăţişând viitorul."

Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, insistă asupra faptului că ceremonia de închidere va fi emoţionantă, dar crede că va fi un omagiu şi o despărţire potrivită, care va încununa spectacolul uimitor din capitala Franţei.

„Momentul va fi solemn şi emoţionant, dar va fi, de asemenea, un moment de sărbătoare! În cele din urmă, presiunea va fi eliminată şi toată lumea va putea profita din plin de spectacolul absolut excepţional care este planificat sub conducerea lui Thomas Jolly, cu ajutorul tuturor echipelor care lucrează în cadrul celor patru ceremonii Paris 2024", a declarat Estanguet.

"Inovatoare, surprinzătoare şi strălucitoare, aceste ceremonii promit deja să fie foarte puternice, la fel ca "Records", care are tot ce-i trebuie pentru a marca istoria ceremoniilor de închidere."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici