Paris 2024 – Belgianul Evenepoel câştigă aurul olimpic la ciclism contratimp

Belgianul Remco Evenepoel a adăugat un aur olimpic la titlul său mondial, câştigând sâmbătă contratimpul individual masculin la Jocurile de la Paris într-o manieră categorică.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 – Belgianul Evenepoel câştigă aurul olimpic la ciclism contratimp

Paris 2024 – Belgianul Evenepoel câştigă aurul olimpic la ciclism contratimp

În vârstă de 24 de ani, ciclistul clasat al treilea în Turului Franţei la începutul acestei luni, a trecut linia de fnish cronometrat cu 36 de minute şi 12,16 secunde, la capătul unui traseu de 32,4 km, pe o ploaie torenţială, învingându-l pe italianul Filippo Ganna cu 14,92 secunde. Un alt belgian, Wout van Aert, a câştigat medalia de bronz.

Britanicul Josh Tarling a ocupat locul patru, la 2,16 secunde de podium.

Evenepoel a fost cel mai rapid la fiecare punct de control, pedalând cu încredere pe drumurile umede din Paris şi abordând cu uşurinţă virajele dificile.

Evenepoel şi Van Aert vor face echipă într-o echipă de patru ciclişti, din care mai fac parte Tiesj Benoot şi Jasper Stuyven, în cursa pe şosea de sâmbăta viitoare, o cursă de 225 km în Paris şi împrejurimi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici