Paris 2024 – Cinci plus unu momente memorabile din ziua a şaptea la Jocurile Olimpice

Prima săptămână a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 s-a încheiat cu o mulţime de surprize, dramă, lacrimi, controverse şi, bineînţeles, câteva demonstraţii incredibile ale calităţilor fizice şi mentale. Iată cinci plus unu momente memorabile din ziua a şaptea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 – Cinci plus unu momente memorabile din ziua a şaptea la Jocurile Olimpice

Paris 2024 – Cinci plus unu momente memorabile din ziua a şaptea la Jocurile Olimpice

Victorii pentru badmintonul chinezesc şi o inedită cerere în căsătorie

China a ocupat primul loc în topul medaliilor la badminton la ultimele şase ediţii ale Jocurilor Olimpice şi astăzi a demonstrat de ce, cucerind prima medalie de aur pusă în joc la proba de badminton dublu mixt.

Zheng Siwei şi Huang Yaqiong au câştigat finala în stil mare, învingându-i pe principalii favoriţi, Kim Won-ho şi Jeong Na-eun din Coreea de Sud, cu 21-8, 21-11 în doar 41 de minute, după ce au luat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Pentru Huang Yaqiong, a fost o zi foarte specială, deoarece iubitul ei, jucătorul chinez de dublu masculin Liu Yuchen, a îngenuncheat şi a cerut-o în căsătorie pe Yaqiong la câteva minute după ce a primit medalia olimpică de aur.

Finala de la Wimbledon în reluare Jocurile Olimpice

Ziua a şaptea a fost, de asemenea, ziua semifinalelor la tenis simplu masculin, iar planetele s-au aliniat pentru a pune în scenă o repetare a confruntării dintre generaţii de la Wimbledon.

Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, l-a învins vineri dimineaţă pe canadianul Felix Auger-Aliassime cu 6-1, 6-1, asigurându-şi un loc în a treia sa finală majoră în doar două luni, după ce a câştigat Roland Garros în iunie şi Wimbledon în iulie.

Mai târziu în cursul zilei, Novak Djokovic, în vârstă de 37 de ani, l-a învins pe italianul Lorenzo Musetti cu 6-4, 6-2, prelungindu-şi şansele de a pune mâna pe mult dorita medalie de aur olimpică.

Djokovic, deţinătorul unui record masculin de 24 de titluri de Grand Slam, nu a câştigat niciodată aur sau argint la Jocurile Olimpice, cel mai bun rezultat al său fiind bronzul de la Beijing, în 2008.

În finala care va avea loc duminică, Djokovic va încerca să se reabiliteze după ce a pierdut finala de la Wimbledon în faţa tânărului star spaniol în trei seturi, în iulie.

Un favorit al francezilor captivează din nou mulţimile

După ce duminică a câştigat proba masculină de 400 de metri mixt individual, Marchand a mai câştigat două medalii de aur în două ore, miercuri, la 200 de metri fluture masculin şi 200 de metri bras masculin.

În ziua a şaptea, tânărul francez în vârstă de 22 de ani a câştigat proba de 200 de metri mixt individual, încununând o ediţie istorică a Jocurilor Olimpice cu a patra medalie de aur şi devenind al patrulea înotător din istorie care câştigă patru medalii de aur individuale la o singură Olimpiadă, după Michael Phelps în 2008 şi 2004, Kristin Otto în 1988 şi Mark Spitz în 1972.

Mulţimea de la Arena La Défense din Paris a erupt când noul „rege al bazinului" a câştigat o a patra medalie de aur istorică în faţa preşedintelui Emmanuel Macron. Pentru a face acest lucru şi mai impresionant, toate cele patru medalii de aur ale sportivului în vârstă de 22 de ani au fost obţinute în timpi de record olimpic.

Franţa îşi ia revanşa pentru Cupa Mondială din 2022

În fotbalul masculin, ţara gazdă şi-a luat revanşa pentru finala istorică a Cupei Mondiale din 2022, câştigată de Argentina la penalty-uri, după ce a terminat prelungirile cu 3-3.

A existat o animozitate suplimentară între cele două echipe după ce, la jumătatea lunii iulie, a fost publicat un videoclip în care jucătorii argentinieni cântau un cântec dispreţuitor la adresa jucătorilor francezi de origine africană după câştigarea Copa America.

Ziua de vineri s-a dovedit a fi încă o demonstraţie de fotbal spectacol între cele două echipe. Ocazii la limită, o mulţime de cartonaşe şi câteva decizii VAR controversate au urmat unui gol timpuriu al Franţei, care le-a asigurat în cele din urmă o victorie cu 1-0.

După meci, informaţiile din presa internaţională au sugerat că în tunelul spre vestiare au izbucnit încăierări între jucători.

Franţa va înfrunta Egiptul în semifinala de luni, iar Spania, câştigătoarea Euro, va juca împotriva Marocului în cealaltă semifinală.


Francezul Teddy Riner a cucerit a patra medalie de aur la judo la Jocurile Olimpice

Sportivul în vârstă de 35 de ani, cel mai medaliat atlet de judo la Jocurile Olimpice cu şase medalii, împarte acum recordul francez de patru titluri la Jocurile Olimpice de vară, după ce a cucerit aurul individual la Jocurile de la Londra şi Rio şi un titlu pe echipe la Tokyo.

El l-a învins vineri pe numărul unu mondial Kim Minjong din Coreea de Sud la categoria +100 kg.

Riner, care a aprins cazanul Paris 2024 împreună cu tripla campioană olimpică Marie-Jose Perec, a câştigat lupta prin Ippon, cu un Harai-gochi efectuat cu doar 16 secunde înainte de finalul celor patru minute de luptă.

Preşedintele Emmanuel Macron l-a felicitat pe noul campion, înainte ca Riner să primească medalia de la fostul biatlonist Martin Fourcade, care deţine recordul francez de cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice de iarnă şi de vară.

Macron a adus-o chiar şi pe fiica lui Riner la el după ceremonia de pe podium, pentru ca tatăl ei să o îmbrăţişeze.


România a depăşit performanţele de la Rio şi Tokyo

Poate cel mai important moment al zilei pentru români a fost câştigarea a două medalii de argint la canotaj, care au dus performanţa României la Paris peste cele obţinute la ediţiile din 2016 şi 2020 ale Jocurilor. În prezent, România are 6 medalii şi potenţial de a obţine cel mai probabil încă patru.

După 7 zile de competiţii la Paris, România are un total de şase medalii, din care două de aur, trei de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost câştigate de David Popovici (200 m liber) şi Florin Enache cu Andrei Cornea (dublu vâsle), în timp ce cele de argint au fost obţinute de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (dublu vâsle), de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (dublu rame) şi de Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie uşoară). Medalia de bronz a fost câştigată tot de David Popovici (100 m liber).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici