Paris 2024: Cine se află în fruntea clasamentului pe medalii la sfârşitul celei de-a cincea zile

  • La încheierea celei de-a cincea zile a Jocurilor Olimpice Paris 2024, Republica Populară Chineză a urcat în fruntea clasamentului pentru prima dată în această vară.
  • China are nouă medalii de aur, cu una mai mult decât Franţa sau Australia, plus şapte de argint şi trei de bronz.
Urmărește
1895 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: Cine se află în fruntea clasamentului pe medalii la sfârşitul celei de-a cincea zile

Paris 2024: Cine se află în fruntea clasamentului pe medalii la sfârşitul celei de-a cincea zile

Ţara gazdă, Franţa, ocupă locul al doilea, cu opt medalii de aur, zece de argint şi opt de bronz, totalul de 26 fiind al doilea cel mai bun de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Japonia a coborât pe locul al treilea, tot cu opt medalii de aur, dar cu trei de argint şi patru de bronz, în timp ce Australia se află chiar în spatele lor, pe locul al patrulea, cu şapte medalii de aur, şase de argint şi trei de bronz.

Marea Britanie a urcat în clasament pentru încă o zi consecutiv şi ocupă locul cinci cu şase medalii de aur, şase de argint şi cinci de bronz.

În spatele echipei Marii Britanii, Republica Coreea ocupă acum locul al şaselea, înaintea Statelor Unite, pe locul al şaptelea, şi a Italiei, pe locul al optulea.

Statele Unite au cel mai mare număr total de medalii, 30, alcătuite din cinci de aur, treisprezece de argint şi douăsprezece de bronz.

Canada şi Germania ocupă locurile nouă şi, respectiv, zece în top zece.

România se află pe locul 19, datorită celor două medalii, una de aur şi una de bronz, în timp ce Republica Moldova, cu două medalii de bronz la judo, e pe locul 39.

Team România poate urca joi în clasament, când sunt aşteptate noi medalii în cele patru finale la canotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici