- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parteneriat între FRF şi Primăria Buftea pentru construirea unei baze sportive
Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Primăria Municipiului Buftea au parafat, miercuri, la sediu primăriei din oraşul ilfovean, un parteneriat în urma căruia se va construi o bază sportivă de pregătire în această localitate, valoarea investiţiei fiind de 3,5 milioane de euro.
Preşedintele FRF Mircea Sandu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
"Sunt încântat că după ce în 1992 am început invesţii de opt milioane de euro la Mogoşoaia, urmează ca în octombrie să începem o nouă investiţie de 3,5 milioane de euro ce va avea o dublă destinaţie: pregătirea profesională a copiilor şi juniorilor, dar şi practicarea sportului de masă de către locuitorii oraşului Buftea. UEFA prin programul Hattrick a alocat 2,5 milioane de euro, iar federaţia va veni cu aproximativ un milion de euro" a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
DNA despre scandalul panourilor: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
"Sperăm ca pe lângă studiourile MediaPro, aceasta să fie un nou obiectiv important al oraşului. Marele avantaj este că cele două complexuri sportive, Mogoşoaia şi Buftea, este o distanţă de 700 de metri", a adăugat Sandu, care a fost reprezentatul federaţiei la semnarea acestui parteneriat. Din partea primăriei municipiului Buftea a fost prezent pentru semnarea parteneriatului cu FRF, edilul şef Ioan Stoica.
Conducătorul federaţiei a ţinut apoi să dea câteva detalii tehnice legate de viitorul centru de fotbal Buftea: "Complexul va fi construit pe o suprafaţă de 4,7 hectare şi va cuprinde trei terenuri, unul de iarbă şi două de suprafaţă sintetică, o parcare de 239 de locuri, nouă pentru VIP, trei pentru salvări şi patru pentru autocare. Între terenurile unu şi doi va fi construită o tribună ce va avea două feţe, fiecare cu câte 450 de locuri. Tribuna va avea avea o capacitate 1.000 de metri pătraţi şi o copertină metalică".
"În interiorul tribunelor vor fi amenajate patru vestiare, de 42 de metri pătraţi fiecare, un cabinet medical, unul doping, o sală de conferinţe, una VIP, un birou administrativ şi o sală de unde se vor coordona tehnic tribunele şi terenurile", a completat Sandu.
Reprezentantul FRF a adăugat că toate terenurile vor fi prevăzute cu nocturnă, cel de iarbă va avea o nocturnă de 1.400 de lucşi, pe care se vor putea organiza competiţii oficiale, iar celelalte vor avea 800 şi 400 de lucşi. Pentru acestea vor fi folosiţi peste 30 de kilometri de cabluri pentru instalaţiile electrice, iar terenul trei va avea o tribună de o sută de locuri.
De asemenea, Sandu a precizat că vor fi amenajate rezervoare de apă ce vor prelua apele pluviale şi cele uzate, iar prin intermediul staţiilor de epurare acestea vor fi folosite la stropirea terenurilor. "Construcţia va începe în luna octombrie şi sperăm ca în iulie 2010 să îl inaugurăm. În cazul în care primăria ne va ajuta cu o nouă suprafaţă de teren, aici se vor putea organiza şi cantonamentele naţionalei", a completat Sandu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO