Paszkany: Nu mi-am propus să formez jucători pentru naţională

Patronul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat că la echipa sa nu pregăteşte jucători pentru vreo naţională, nici măcar pentru cea a României, ci doar pentru fanii ardeleni, răspunzând astfel acuzelor că formaţia clujeană are prea mulţi străini în lot.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Paszkany: Nu mi-am propus să formez jucători pentru naţională

Paszkany: Nu mi-am propus să formez jucători pentru naţională

"Am tot respectul pentru echipele naţionale şi, în special, pentru naţionala României. E o chestiune de onoare să joci în naţională, înseamnă că eşti printre cei mai buni 11 sau 18 dintr-o ţară, dar eu nu mi-am propus să formez jucători nici pentru naţionala României, nici pentru a Braziliei sau Portugaliei. Pe mine mă interesează clubul meu, mă interesează suporterii, clujenii şi ardelenii. Când construiesc un mall sau o clădire de birouri, o închiriez pentru a obţine profit pentru investitori. Nu fac clădiri guvernamentale", a afirmat principalul finanţator al clubului CFR.

El a comentat şi problema numărului mare de străini din lotul clujean. "Străinii sunt într-o echipă din România şi, dacă vor aduce puncte din cupele europene, vor aduce puncte pentru România. Există legi care reglementează libera circulaţie a forţei de muncă şi nimeni, nici măcar FIFA sau UEFA, nu o pot limita. Am vorbit cu avocaţi şi mi-au confirmat că FIFA şi UEFA vor trebui să se supună legilor în vigoare. Pe de altă parte, nu vreau să dau sfaturi nimănui, dar există destule cazuri de jucători străini care au jucat cu succes într-o echipă, au fost naturalizaţi şi au jucat cu succes pentru o altă echipă naţională decât cea a ţării lor. Nu fac reclamă naturalizării, dar nu e o idee de neglijat. Eu totdeauna am fost de principiul că un lucru bun nu trebuie reinventat, ci copiat", a spus Paszkany.

Conducătorul clujean a afirmat că niciodată nu s-ar fi putut lupta cu Steaua, Dinamo sau Rapid având numai jucători din campionatul intern. "Dacă noi nu aduceam jucători din străinătate, am fi putut face o echipă care să se bată cu Steaua, Dinamo şi Rapid? Niciodată! Ei aveau relaţiile cu impresarii şi cu preşedinţii de cluburi şi luau tot ce e mai bun. Acum şi ei iau jucători din străinătate, pentru că în Liga I nu mai sunt fotbalişti de mare valoare. Cum joacă unul bine trei-patru etape, este cotat la peste un milion de euro. Noi găsim jucători mai buni cu 300.000 sau 400.000. În aceste condiţii, nu voi ezita niciodată să aduc de afară", a spus Paszkany.

Finanţatorul clujean a dezvăluit că a investit în acest campionat 24 de milioane de euro, dintre care 18 pentru construirea stadionului, şi a precizat că nu a spus niciodată că va cumpăra la vară jucători de 100 de milioane de euro. "Am spus că 100 de milioane mă va costa să fac o echipă care să treacă de grupele Ligii Campionilor. Am estimat realist că tot proiectul va costa atât, nu transferurile din vară", a subliniat Paszkany.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici