Paula Radcliffe, superstarul mondial al alergării, devine ambasadoarea competiţiei Braşov Running Festival în 2024

Fosta deţinătoare a recordului mondial şi campioană mondială la maraton, Paula Radcliffe, devine ambasadoarea ediţiei Braşov Running Festival din acest an, eveniment ce va avea loc în perioada 21-22 septembrie. Atleta este o figură emblematică în lumea alergării, având un palmares impresionant şi fiind un model de inspiraţie pentru sportivii din întreaga lume. Recordul ei mondial la maraton, stabilit în 2003, a rămas neegalat timp de 16 ani.

Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Paula Radcliffe, superstarul mondial al alergării, devine ambasadoarea competiţiei Braşov Running Festival în 2024

Paula Radcliffe, superstarul mondial al alergării, devine ambasadoarea competiţiei Braşov Running Festival în 2024

„Aştept cu nerăbdare să vin la Braşov pentru acest eveniment care demonstrează o ambiţie deosebită. Am auzit lucruri remarcabile despre competiţie, organizare, publicul din România şi sunt entuziasmată să văd toate acestea cu ochii mei, dar şi să fiu martoră la performanţe extraordinare”, a declarat Paula Radcliffe, fostă alergătoare britanică de fond lung.

Atleta britanică Paula Radcliffe se va alătura celei de-a 4-a ediţii Braşov Running Festival, în rolul de ambasadoare şi invitat special, promovând la nivel internaţional cel mai important eveniment de atletism din calendarul World Athletics în zona de S-E a Europei.

Prin această asociere, fără precedent în România, Paula Radcliffe va face parte din povestea unei competiţii de clasă mondială ce îşi propune să deţină cel mai rapid traseu din lume şi să celebreze, totodată, într-un context de festival, sportul şi bucuria comunităţii.



„După ce, în urmă cu 2 ani, celebra Mary Keitany (cea mai titrată maratonistă din cursele World Marathon Majors) a fost ambasador al Braşov Running Festival, iată că, în 2024, evenimentul are un nou invitat şi susţinător de renume. Suntem onoraţi să o avem alături pe Paula Radcliffe în calitate de ambasadoare a competiţiei şi că pe un traseu din Braşov va alerga o campioană mondială de maraton, multiplă campioană mondială de semimaraton şi dublă campioană mondială de cros. Va fi, cu siguranţă, un element care va provoca dimensiunea competiţiei noastre, dar şi atletismul românesc”, a declarat Daniel Santa, Directorul Braşov Running Festival.

Prezenţa atletei la Braşov nu este întâmplătoare, astfel că Paula Radcliffe este şi fostă recordmană mondială la 10KM pe şosea, alergând în 2003, la San Juan, Porto Rice, 30 min şi 21 de secunde, un rezultat istoric la acea vreme.

2003 este şi anul în care Radcliffe a reuşit recordul mondial la maraton, 2:15:25, performanţă care i-a confirmat statutul de superstar mondial. La finalul acelui an, aceasta a primit titlul MBE - Most Excellent Order of The British Empire din partea casei regale britanice.

Braşov Running Festival - una dintre cele mai rapide 10 competiţii din lume

În urma ediţiei din 2023, cursa 10K pentru femei a devenit cea mai rapidă din lume, în timp ce cursa 10K pentru bărbaţi a intrat în topul celor mai rapide 10 curse la nivel internaţional. Cu o recunoaştere la nivel internaţional, obţinută în 162 de ţări, evenimentul se bucură de o amploare tot mai mare, astfel că nume legendare din lumea alergării, precum Paula Radcliffe, devin, treptat, parte din povestea Braşov Running Festival.

Cea de-a 4-a ediţie, care se va desfăşura între 21-22 septembrie, promite să fie o sărbătoare a sportului şi a comunităţii, reunind alergători din diverse colţuri ale lumii pentru a concura şi a celebra alergarea.

În prima zi a competiţiei vor avea loc cursele pentru juniori şi copii, de 800 m, 1.200 m şi 3.000 m, iar în cea de-a doua zi vor avea loc cursele pentru amatori, de 5 şi 10 KM, cursa în fotolii rulante, respectiv campionatul naţional de 10K.

Atleţii profesionişti români (sportivi legitimaţi) care doresc să participe în cursele de elită (tRUNsylvania International 10K, European Road Mile, BRF 3K juniori sau BRF 5K) sunt rugaţi să trimită o solicitare la elite@brasovrun.ro.

Înscrierile se realizează pe site-ul evenimentului:brasovrun.ro.

Braşov Running Festival este cel mai important eveniment atletic din calendarul World Athletics, din S-E Europei. Competiţia, organizată în Braşov, începând cu 2021, cuprinde o cursă anuală de alergare pe şosea de 10 km, acreditată World Athletics Elite Label, intitulată „tRUNsylvania International 10K”. Dincolo de aceasta, festivalul alergării include şi o multitudine de alte curse destinate amatorilor, copiilor, dar şi profesioniştilor.

Cursele se desfăşoară pe o buclă cu o lungime de 3.494 m, folosind aceeaşi linie de sosire, dar având puncte de plecare ce variază în funcţie de lungimea etapei. În 2023, Braşov Running Festival a organizat, de asemenea, în premieră, cursa de o milă - „European Road Mile”, în cadrul căreia au concurat peste 20 de atleţi europeni din ţări precum Turcia, Irlanda, Olanda, Italia, Austria, Grecia, Bulgaria.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici