Pepe şi-a anunţat retragerea din fotbal. Ce i-a transmis Ronaldo

Fundaşul portughez Pepe şi-a anunţat retragerea din fotbal, punând capăt uneia dintre cele mai bine decorate cariere din ultima perioadă.

Urmărește
1345 afișări
Imaginea articolului Pepe şi-a anunţat retragerea din fotbal. Ce i-a transmis Ronaldo

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Pepe, în vârstă de 41 de ani, a devenit cel mai în vârstă jucător care a participat la un turneu final de Campionat European, în această vară, iar ultimul său meci a fost înfrângerea Portugaliei în sferturile de finală în faţa Franţei la loviturile de departajare.

Fostul fundaş central de la Real Madrid a jucat 141 de meciuri pentru ţara sa - doar Cristiano Ronaldo şi Joao Moutinho având mai multe selecţii în echipa Portugaliei. El a mai jucat pentru Porto, Besiktas şi Maritimo.

Emoţionat, Pepe a mulţumit celor care l-au ajutat de-a lungul carierei sale într-un videoclip de 33 de minute postat joi online.

El a câştigat Euro 2016 cu Portugalia şi, de asemenea, a ajutat la obţinerea a trei Ligi ale Campionilor şi trei titluri La Liga în timpul perioadei sale de 10 ani la Real Madrid.

Pepe a spus: „Nu pot să nu mulţumesc tuturor preşedinţilor care au pariat şi au crezut în mine pentru a-mi putea îndeplini munca.

„Tuturor angajaţilor de la toate cluburile la care am fost, care sunt sufletul şi esenţa cluburilor şi a echipei naţionale. Şi vreau să le mulţumesc tuturor celor din spate. Vreau să las un mulţumesc şi o îmbrăţişare de recunoştinţă pentru voi toţi."

Pepe a devenit cel mai vârstnic marcator al Ligii Campionilor, anul trecut, când a înscris pentru Porto împotriva lui Antwerp, în faza grupelor.

Cariera sa a inclus 334 de apariţii pentru Real Madrid într-o perioadă în care aceasta era echipa dominantă a Europei.

Dosarul disciplinar al lui Pepe a fost, de asemenea, remarcabil, el primind un număr mare de cartonaşe roşii de-a lungul carierei sale.

Fostul coechipier de la Real Madrid şi din Portugalia, Cristiano Ronaldo, a declarat că „nu există cuvinte pentru a exprima” ce înseamnă Pepe pentru el.

Într-o postare pe Instagram, el a spus: „Am câştigat tot ce era de câştigat pe teren, dar cel mai mare triumf este prietenia şi respectul pe care le am pentru tine. Eşti unic, fratele meu. Îţi mulţumesc pentru atât de multe”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici