Peter Lundgren, antrenorul care l-a ajutat pe Roger Federer să câştige primul titlu de Grand Slam, a murit la 59 de ani

Fostul jucător suedez de tenis Peter Lundgren, care l-a antrenat şi pe Roger Federer la începutul carierei jucătorului elveţian, a decedat la vârsta de 59 de ani, a anunţat vineri familia sa.

Urmărește
350 afișări
Imaginea articolului Peter Lundgren, antrenorul care l-a ajutat pe Roger Federer să câştige primul titlu de Grand Slam, a murit la 59 de ani

„Unul dintre cei mai buni ne-a părăsit din păcate mult prea devreme”, a scris fiul său Lukas Lundgren pe Facebook, potrivit AFP.

Lundgren a făcut parte din valul de jucători suedezi de tenis din anii '80, care a urmat legendarului Björn Borg, alături de jucători precum Mats Wilander şi Stefan Edberg.

„Peter Lundgren a fost o persoană minunată, cu o inimă mare şi mult umor”, a declarat Borg pentru cotidianul suedez Aftonbladet.

„A fost iubit de toată lumea. Va fi regretat în lumea tenisului”.

Lundgren a câştigat trei titluri ATP şi a fost clasat pe locul 25 în lume la apogeul carierei sale.

După ce a agăţat racheta în cui, a continuat să îl antreneze pe Federer timp de patru ani, ajutându-l pe superstarul elveţian să câştige 10 titluri ATP şi primul său titlu de Grand Slam la Wimbledon în 2003.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici