Philipsen a câştigat în sprint etapa a 13-a din Turul Franţei. Pogacar rămâne lider

  • Jasper Philipsen de la Alpecin-Deceuninck a câştigat etapa a 13-a de vineri din Turul Franţei, un traseu plat de 165 km de la Agen la Pau.
  • El l-a devansat pe Wout Van Aert la linia de sosire într-un sprint final marcat de un accident.
  • Belgianul câştigă astfel a doua sa etapă în patru zile.
Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Philipsen a câştigat în sprint etapa a 13-a din Turul Franţei. Pogacar rămâne lider

Sursa foto: X / @JasperPhilipsen

Van Aert de la Visma-Lease a Bike părea favorit pentru victorie, dar Philipsen a ales momentul potrivit pentru a ataca şi l-a depăşit pe compatriotul său belgian care a terminat al doilea şi în etapa a 12-a de joi.

„Suntem deja cu două victorii de etapă, deci nu este un Tur rău. Întotdeauna ne dorim mai mult, dar trebuie doar să mergem zi de zi şi să ne bucurăm de victoria de astăzi", a declarat Philipsen, care a câştigat patru etape anul trecut.

„Wout a fost lansat perfect de Christophe Laporte. A trebuit să mă lansez şi eu devreme pentru a-l putea depăşi. Aşa că sunt foarte fericit cu sprintul meu şi cu sentimentul.

„Acum m-am simţit cel mai bine până acum în Turul Franţei, nu am avut cel mai bun start... Am avut puţin ghinion, dar sunt fericit că am reuşit să întoarcem rezultatul."

Un alt sprinter belgian, Arnaud De Lie, a fost, de asemenea, în cursă, dar a fost implicat într-o căzătură în ultimul kilometru, unde mai mulţi ciclişti au căzut.

Pascal Ackerman a fost al treilea, în timp ce Biniam Girmay, care a câştigat trei etape până acum, a fost al patrulea.

Pogacar, între timp, şi-a păstrat tricoul galben, iar ciclistul echipei UAE Team Emirates are un avans de un minut şi şase secunde faţă de Remco Evenepoel, în timp ce Jonas Vingegaard este la opt secunde în urmă.

Pogacar încearcă să devină primul ciclist din ultimii 26 de ani care reuşeşte dubla Giro d'Italia şi Tour.
Colegul său sloven Primoz Roglic era al şaselea în clasament înainte de etapa a 13-a, dar a fost nevoit să abandoneze turul în urma unei căzături de joi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici