Portocala mecanică şi leii britanici se întâlnesc miercuri în semifinala Euro 2024

  • Pentru a doua oară în cinci ani, Olanda şi Anglia, aceste două nume grele ale fotbalului european, se întâlnesc într-o semifinală, Olanda triumfând cu 3-1 după prelungiri într-o confruntare din Liga Naţiunilor în 2019.
  • Partida se joacă miercuri seara, de la ora 22.00, la Dortmund.
Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Portocala mecanică şi leii britanici se întâlnesc miercuri în semifinala Euro 2024

Portocala mecanică şi leii britanici se întâlnesc miercuri în semifinala Euro 2024

Nu ar fi o surpriză pentru nimeni dacă această întâlnire foarte aşteptată s-ar prelungi din nou, cinci din ultimele opt meciuri dintre aceste echipe încheindu-se la egalitate după 90 de minute.

„Va fi o seară minunată miercuri între două naţiuni mari - o seară istorică", a prezis antrenorul Olandei, Ronald Koeman, după ce echipa sa a ajuns în prima semifinală a Euro din 2004, învingând Turcia.

Anglia, pe de altă parte, a ajuns în această fază pentru a doua ediţie consecutivă a turneului. „Dacă vom continua să dăm dovadă de spirit şi de unitate, sunt sigur că putem merge până la capăt şi să câştigăm totul", a insistat fundaşul Ezri Konsa după victoria din sferturile de finală cu Elveţia la penalty-uri.

Formaţii posibile

Olanda: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Depay, Gakpo

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Shaw; Bellingham, Foden; Kane

Drumul spre semifinale

Olanda

Grupa D
2-1 cu Polonia (Gakpo 29, Weghorst 83; Buksa 16)
0-0 cu Franţa
2-3 cu Austria (Gakpo 47, Depay 75; Malen ag 6, Schmid 59, Sabitzer 80)

Runda a 16-a
3-0 cu România (Gakpo 20, Malen 83, 90+3)

Sferturi de finală
2-1 cu Trcia (De Vrij 70, Mert Müldür ag 76; Samet Akaydin 35)

Anglia

Grupa C
1-0 cu Serbia (Bellingham 13)
1-1 cu Danemarca (Kane 18; Hjulmand 34)
0-0 cu Slovenia

Sferturi de finală
2-1 după prelungiri cu Slovacia (Bellingham 90+5, Kane 91; Schranz 25)

Sferturi de finală
1-1, după prelungiri 5-3p cu Elveţia (Saka 80; Embolo 75)

Pronosticurile experţilor

Derek Brookman, reporter Olanda

Olanda a demonstrat în vitoria cu 2-1 din sferturile de finală în faţa Turciei că nu trebuie întotdeauna să joace un fotbal mătăsos, bazat pe posesie, pentru a obţine un rezultat. După o primă repriză frustrantă, selecţionerul Ronald Koeman a schimbat lucrurile introducându-l pe Wout Weghorst, iar jocul lor a devenit mai direct. Ceea ce s-a văzut apoi a fost spirit, determinare, o creştere a ritmului şi - în timp ce Turcia căuta disperată egalarea - o apărare extraordinar de fermă. De asemenea, a evidenţiat forţa în profunzime a echipei.

Joe Terry, reporter Anglia

Progresul Angliei până în semifinale poate fi explicat prin dorinţa fermă de a nu pierde, un sistem defensiv greu de dărâmat şi o capacitate de a influenţa momentele care contează cel mai mult. Gareth Southgate a văzut semne de creştere şi în ceea ce priveşte performanţa, iar echipa sa va trebui cu siguranţă să îşi ridice din nou nivelul de joc împotriva Olandei, un adversar care, la cel mai bun nivel al său, joacă cu o verva şi o fluiditate cu care Anglia nu s-a confruntat încă în Germania.

Părerile celor două tabere

Ronald Koeman, selecţionerul Olandei: „Pentru întreaga naţiune, este ceva special. Suntem o naţiune mică şi suntem în semifinale cu Anglia, Franţa şi Spania. Suntem foarte mândri. A trebuit să suferim, dar este un mare succes să avem ocazia să jucăm într-o semifinală."

Gareth Southgate, selecţionerul Angliei: „Echipele olandeze nu tind să se aşeze şi nu asta am văzut la ele, dar Ronald Koeman este un antrenor cu experienţă. Suntem pregătiţi pentru orice, va fi un meci interesant, cu mulţi jucători buni pe teren. Avem nevoie de un alt pas înainte faţă de ceea ce am arătat în ultimul meci; este un pas în sus în ceea ce priveşte calitatea adversarilor şi suntem pregătiţi."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
olanda,
anglia,
euro 2024

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici