Premier League revine vineri cu un nou sezon şi multe modificări ale regulilor de arbitraj

  • Premier League începe în acest weekend, cu Man City încercând să îşi continue supremaţia în fotbalul englez şi Ipswich revenind în prima ligă.
  • Man United primeşte vizita lui Fulham vineri la ora 22:00, în primul meci al sezonului.
  • Meciurile primei etape se vor desfăşura pe parcursul a patru zile.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Premier League revine vineri cu un nou sezon şi multe modificări ale regulilor de arbitraj

Premier League revine vineri cu un nou sezon şi multe modificări ale regulilor de arbitraj

Ipswich găzduieşte Liverpool sâmbătă, înainte ca Manchester City să se deplaseze la Chelsea duminică, în cele mai atractive două meciuri din weekendul de deschidere.

Arsenal speră că va putea în cele din urmă să o învingă pe Manchester City la titlu, în timp ce Manchester United încearcă să îşi revină după cel mai slab sezon din 1990.

În privinţa regulamentului de joc, vor exista modificări la jocul mingii cu mâna, VAR şi timpul suplimentar de joc, plus multe altele.

O analiză a BBC Sport scoate în evidenţă noutăţile la care se pot aştepta fanii fotbalului englez în campania 2024-25 a Premier League.

Ce este nou în arbitraj

După controversele din sezonul trecut, sistemul VAR, arbitrii asistenţi video, va avea o sarcină şi mai complexă decât până acum.

„Apelarea arbitrului” înseamnă că VAR ar trebui să intervină doar dacă poate «vedea fără nicio îndoială că oficialul de pe teren a făcut o greşeală clară».

În caz contrar, decizia iniţială va rămâne valabilă. Aceasta înseamnă mai puţine opriri pentru ca deciziile luate la limită să fie revăzute în mod repetat.

„Să avem încredere şi să nu facem muncă de criminalişti în analiza noastră”, este ceea ce a spus şeful arbitrilor Howard Webb.

Contul Premier League Match Centre, pe platforma de social media X, va posta explicaţii „aproape în direct” ale deciziilor VAR.

Acesta intenţionează să afişeze mai multe reluări şi să explice deciziile şi pe ecranele mari de pe stadioane.

În acest sezon vom asista la o scădere semnificativă a minutelor suplimentare de joc. Până acum, se calculau prelungiri pentru fiecare secundă trecută dintre momentul în care mingea lovea plasa la un gol şi momentul în care se dădea lovitura de începere.

Acum, cronometrul va fi pornit doar după 30 de secunde. Astfel, un meci cu şase goluri va avea cu trei minute mai puţin timp suplimentar de joc.

O altă modificare de regulament vizează jucătorii care blochează sau obstrucţionează adversarii la o fază fixă, aceştia urmând să fie sancţionaţi mai strict.

Regula jucării mingii cu mâna va fi puţin relaxată. Jucătorii au fost informaţi de Premier League că nu trebuie să se deplaseze cu braţele rigide pe lângă ei sau puse la spate. Poziţia braţului sau a mâinii va fi judecată în raport cu mişcarea corpului.

„Avem sentimentul că acordăm prea multe mingi de mână pentru acţiuni care sunt destul de normale şi justificabile”, a spus Webb.

„Îndrumarea oficialilor în acest sezon este că mai puţin înseamnă mai mult. Veţi vedea mai puţine sancţiuni dure pentru handbal.”

De asemenea, un henţ nedeliberat care duce la un penalty nu va mai fi sancţionat automat cu un cartonaş galben.

La executarea penalty-urilor, mingea trebuie de acum să se afle pe centrul locului care indică distanţa de 11 metri, nu în orice punct al locului.

Pătrunderea jucătorilor în suprafaţa de pedeapsă în momentul executării penalty-ului va fi sancţionată numai dacă are un impact. Aceasta înseamnă că un jucător advers are un impact asupra executantului sau previne marcarea unui gol sau o şansă la o reluare.

În cazul în care este vorba despre un coechipier al executantului penalty-ului, pătrunderea este relevantă dacă acesta are impact sau distrage atenţia portarului, marchează sau creează o şansă.

Va exista o minge nouă în acest sezon, Nike Flight, care este „construită cu tehnologia Aerowsculpt, cu caneluri adâncite în suprafaţă, pentru a permite aerului să circule fără probleme în jurul mingii, oferind un zbor mai real”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici