Premieră în România. Prima persoană cu dizabilităţi care utilizează o barcă de canotaj special adaptată

ACS Onyx Performance Team este asociaţia care îşi propune să dea României primul canotor paralimpic.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Premieră în România. Prima persoană cu dizabilităţi care utilizează o barcă de canotaj special adaptată

Premieră în România. Prima persoană cu dizabilităţi care utilizează o barcă de canotaj special adaptată

La Campionatul Naţional de Canotaj, întrecere desfăşurată pe lacul Pantelimon, Asociaţia Onyx Performance Team a înregistrat prima participare la o competiţie adresată sportului adaptat din România.

Filip Ghiorghi, utilizator de scaun rulant şi unul dintre beneficiarii programelor asociaţiei, a participat la o cursă memorabilă de canotaj alături de o echipă formată din cinci persoane cu autism din Franţa.

Campionii şi medaliaţii de la Jocurile Olimpice Paris 2024 au fost şi ei prezenţi, adunând în jurul lor şi motivând toate persoanele cu dizabilităţi din public, persoane care au venit din toată ţara să asiste la premiera naţională.

Onyx Performance Team este prima asociaţie din România care susţine practicarea para-canotajului, are ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea programelor de antrenament adaptate sportivilor cu dizabilitati, în scopul îmbunătăţirii vieţii lor de zi cu zi, dar şi pentru a construi prima echipă naţională paralimpică de canotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici