Premii dublate pentru sportivii români care au ocupat locurile 1-6 la Jocurile Olimpice
El i-a primit, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului, pe sportivii români care au obţinut performanţe deosebite la Jocurile Olimpice, pentru a le înmâna diplomele de premiere. La ceremonie au participat şi membri ai Cabinetului.
Tăriceanu a primit din partea sportivilor premiaţi un tablou cu autografele acestora.
Dintre cei 102 sportivi care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Beijing, 19 au reuşit să urce pe podium. În plus, 16 sportivi (unii fiind dintre cei 19) au terminat pe unul dintre locurile 4-6 şi vor fi premiaţi de COSR, cu bani de la Guvern.
Astfel, după dublarea sumelor prevăzute prin lege, cei 33 de sportivi care au reuşit să ocupe unul dintre locurile 1-6 la Jocurile Olimpice de la Beijing au primit, în total, 1,47 milioane de euro, în timp ce antrenorii principali au încasat 773.500 de euro. Potrivit legii, antrenorii principali primesc aceleaşi sume ca şi sportivii, iar cei secunzi 75 la sută din premiul tehnicianului principal. Pe lângă sportivi şi antrenori, au mai fost premiaţi specialiştii şi tehnicienii (386.750 de euro – la nivelul antrenorului principal), personalul salariat al federaţiilor sportive (162.400 de euro – 40 la sută din premiul sportivului), antrenorii care i-au descoperit pe sportivi (294.000 de euro), precum şi COSR şi ANS (1.025.587,50 de euro). Singurele sume dublate au fost cele acordate sportivilor şi antrenorilor principali şi secunzi.
România a terminat ediţia a 29-a a Jocurilor Olimpice de la Beijing pe locul al 17-lea în clasamentul pe medalii, cu un total de 8 medalii, 4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, la Atena, în 2004, bilanţul delegaţiei României a fost de 19 medalii, dintre care opt de aur, cinci de argint şi şase de bronz.