- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (13.07.2015, 14:56)
- Departamentul Sport - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premii record pentru Horia Tecău şi Monica Niculescu după evoluţiile lor la Wimbledon
Jucătorii Horia Tecău şi Monica Niculescu au înregistrat rezultate foarte bune la turneul de la Wimbledon, competiţia cu cele mai mai premii din istoria tenisului, astfel că ei au fost recompensaţi cu sume de bani record pentru carierele lor.
Urmărește
1529 afișări
Premii record pentru Horia Tecău şi Monica Niculescu după evoluţiile lor la Wimbledon (Foto: Mircea Rosca / Mediafax Foto)
Horia Tecău a obţinut titlul la dublu, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Tecău a înregistrat astfel cel mai bun rezultat al unui român la dublu, din 1975, când Ilie Năstase câştiga această probă, în echipă cu americaul Jimmy Connors, la US Open.
Trofeul cucerit l-a propulsat pe sportivul din Constanţa de pe locul 7 pe locul 5 ATP, cea mai bună clasare, pe care a mai ocupat-o în 2012, şi i-a adus totodată un premiu individual de 170.000 de lire sterline (aproape 240.000 de euro sau 265.000 de dolari), cel mai mare pe care l-a încasat vreodată un jucător român în această probă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
El a ajuns la 2,786 de milioane de dolari câştigaţi în carieră (fără banii din participările la dublu-mixt), conform statisticii oferite de site-ul oficial al ATP, sumă cu care ocupă locul 3 în clasamentul "all-time" al premiilor obţinute de tenismenii români, după Andrei Pavel (5,225 milioane de dolari) şi Victor Hănescu (4,311 milioane de dolari). Însă Pavel şi Hănescu au obţinut cea mai mare parte a "averii" lor din tenis în proba de simplu, în timp ce Tecău a câştigat numai de la dublu.
La rândul ei, Monica Niculescu, locul 41 WTA, şi-a egalat la Wimbledon cel mai bun rezultat la un Grand Slam, calificarea în optimile de finală, performanţă pe care a înregistrat-o şi la ediţia 2011 a US Open. Ea a fost recompensată cu 127.000 de lire sterline (178.500 euro sau aproximativ 200.000 de dolari), un record pentru cariera ei. Pe lângă aceşti bani, Niculescu a mai primit aproximativ 11.000 de dolari, pentru califcarea în turul al doilea la probei de dublu.
Anterior, cel mai mare premiu încasat de Niculescu a fost de aproape 170.000 de dolari, după ce a atins faza semifinalelor la turneulul de categorie Premier Mandatory de la Beijing, în 2011.
În total, Niculescu a obţinut 3,38 de milioane de dolari din tenis, fiind a doua româncă în activitate din puncte de vedere al premiilor, după Simona Halep, locul 3 WTA (8,85 milioane de dolari), conform site-ului WTA.
Tot după participarea la Wimbledon (turul al treilea la simplu şi al doilea la dublu), Irina-Camelia Begu, locul 30 WTA, a câştigat aproximativ 134.000 de dolari şi a depăşit două milioane de dolari premii din tenis în carieră.
Sumele de bani de mai sus sunt brute şi nu ţin cont de inflaţie.
Citeşte şi:
Tecău: Le mulţumesc celor care au visat alături de noi, meritaţi cu toţii o parte din acest trofeu
Citeşte şi:
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer trec pe PRIMUL LOC în clasamentul de dublu după victoria de la Wimbledon
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe