Preşedintele sârb Vucic anunţă înfiinţarea muzeului Novak Djokovic

Novak Djokovic este, fără îndoială, cel mai mare sportiv din istoria Serbiei, motiv pentru care preşedintele ţării, Aleksandar Vucic, a anunţat un proiect major pentru a onora legenda tenisului. Acesta a propus înfiinţarea la Belgrad a unui muzeu dedicat lui Djokovic.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sârb Vucic anunţă înfiinţarea muzeului Novak Djokovic

Preşedintele sârb Vucic anunţă înfiinţarea muzeului Novak Djokovic

Djokovic este de 24 de ori campion de Grand Slam. Niciun alt jucător din istoria tenisului nu a cucerit atâtea titluri majore, el fiind la egalitate cu australianca Margaret Court în topul celor mai multe titluri de Grand Slam la simplu câştigate.

Jucătorul în vârstă de 37 de ani deţine, de asemenea, recordul pentru cele mai multe săptămâni pe locul 1 mondial, petrecând 428 de săptămâni în fruntea clasamentului. Federer a ocupat această poziţie timp de 310 săptămâni, iar Nadal timp de 209 săptămâni.

Sârbul a câştigat în cele din urmă şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, singura care îi lipsea din palmares. Djokovic a făcut l-a învins în finală pe Carlos Alcaraz cu 7-6, 7-6 în meciul pentru medalia de aur.

Ca urmare a rezultatelor sale, preşedintele sârb Aleksandar Vucic vrea ca cel mai mare sportiv sârb să fie recunoscut în mod corespunzător pentru realizările sale, el propunând înfiinţarea unui muzeu dedicat lui Djokovic.

„Palma de Mallorca are un muzeu dedicat lui Rafael Nadal. Vom urmări să prezentăm în mod corespunzător contribuţiile pe care Djokovic le-a adus ţării noastre şi, în acelaşi timp, să atragem turişti. Novak este mai mare decât Nadal în acest sport magnific".

„Nu ştiu dacă ştiţi cât de popular este el, nu doar aici, ci, să zicem, în China. De exemplu, dacă faci cadou o rachetă Novak Djokovic unui oficial chinez, acesta nu o poate accepta pentru că este considerat un cadou prea valoros şi semnificativ."

Vucic a declarat că muzeul va fi în capitala ţării, Belgrad. El consideră că oraşul devine principala metropolă din Europa de Est, ceea ce va contribui la consolidarea acestui statut şi mai mult.

„Cred că putem termina acest lucru cu mult înainte de Expo şi îl putem prezenta ca o atracţie turistică. Odată cu această dezvoltare, Belgradul devine principalul centru şi metropolă din întreaga regiune - dincolo de fosta Iugoslavie. Pentru a atrage oameni, ai nevoie de un astfel de oraş, iar eu sunt încrezător că suntem pe drumul cel bun.”, a mai spus preşedintele sârb, citat de portalul de ştiri sârb N1 Info.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici