- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Principalele tragedii legate de violenţele din fotbal
Moartea a cel puţin 74 de persoane, miercuri seară, în violenţele ce au avut loc la finalul unui meci în oraşul egiptean Port Said se adaugă unei lungi serii de drame legate de fotbal.
Principalele tragedii legate de violenţele din fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Tragediile Heysel (1985), Sheffield (1989) şi Furiani (1992) au marcat în mod deosebit opinia publică, însă bilanţul cel mai dramatic s-a înregistrat la Lima, în 1964.
Peru, 23 mai 1964: 320 de morţi şi o mie de răniţi la meciul Peru - Argentina de pe stadionul Naţional din Lima, ca urmare a unei mişcări a mulţimilor. Porţile stadionului fiind închise, suporterii nu au putut să iasă şi numeroşi au murit zdrobiţi sau asfixiaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Ghana, 10 mai 2001: 126 de morţi la Accra, la finalul unei partide între Hearts of Oaks şi Kumasi, după ce fanii echipei Kumasi, nemulţumiţi de înfrângere, au aruncat cu diverse obiecte şi au distrus scaunele. Poliţia a folosit gaze lacrimogene. Spectatorii care doreau să fugă au găsit porţile închise.
Anglia, 15 aprilie 1989: 96 de suporteri ai echipei Liverpool au murit într-o busculadă în tribunele stadionului Hillsborough din Sheffield, la meciul Liverpool - Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei.
Scoţia, 2 ianuarie 1971: 66 de morţi la derbiul Glasgow Rangers - Celtic, într-o busculadă în tribunele stadionului Ibrox. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât pe acelaşi stadion au mai murit 26 de persoane în 1902, după ce o tribună s-a prăbuşit în timpul unui meci între Scoţia şi Anglia.
Anglia, 11 mai 1985: 56 de morţi într-un incendiu în tribuna principală la un meci Bradford-Lincoln City.
Egipt, 17 februarie 1974: 48 de morţi şi 47 de răniţi după intrarea a 80.000 de persoane pe un stadion cu capacitate de 40.000 de locuri.
Africa de Sud, 11 aprilie 2001: 43 de morţi într-o busculadă pe stadionul Ellis Park din Johannesburg, în timpul unui meci de campionat între Orlando Pirates şi Kaizer Chiefs. Mii de suporteri fără bilet au forţat intrarea pe arena care era deja plină.
Africa de Sud, 13 ianuarie 1991: 40 de morţi la Orkney, în confruntările din timpul unui meci Orlando Pirates-Kaizer Chiefs, după anularea unui gol de către arbitru.
Belgia, 29 mai 1985: 39 de morţi pe stadionul Heysel din Bruxelles. Înainte de începerea partidei Liverpool - Juventus, huliganii englezi au invadat o tribună unde se aflau numeroşi tifosi ai Juventus. Gardul despărţitor şi un zid s-au prăbuşit sub presiunea mulţimii.
Franţa, 5 mai 1992: 18 morţi şi peste 2.300 de răniţi pe stadionul Furiani din Bastia. Cu puţin înainte de semifinala Cupei Franţei dintre Bastia şi Olympique Marseille, o tribună provizorie cu 10.000 de locuri s-a prăbuşit.
Cel puţin 74 de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt, în cursul violenţelor izbucnite după un meci de fotbal, miercuri seară, la Port Said, ceea ce a determinat autorităţile să trimită armata pentru a interveni în acest oraş. Confruntările între suporterii echipelor Al-Masri şi Al-Ahli s-au soldat cu 74 de morţi şi sute de răniţi, conform comunicatelor principalelor spitale din Port Said.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO