Proba olimpică de înot în ape deschise - Sesiunea de familiarizare cu Sena a avut loc miercuri

Sesiunea de familiarizare pentru maratonul de înot în ape deschise de la Jocurile Olimpice de la Paris în râul Sena a avut loc miercuri, aşa cum era programat, după ce testele de calitate a apei au arătat praguri admise, conform organizatorilor.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Proba olimpică de înot în ape deschise - Sesiunea de familiarizare cu Sena a avut loc miercuri

Proba olimpică de înot în ape deschise - Sesiunea de familiarizare cu Sena a avut loc miercuri

O sesiune similară planificată pentru marţi a fost anulată din cauza îngrijorărilor legate de poluarea apei.

La începutul zilei de miercuri a avut loc o reuniune privind calitatea apei, la care au participat reprezentanţi ai World Aquatics, organizatorii Jocurilor de la Paris şi alte părţi interesate implicate în efectuarea testelor.

"Rezultatele ... examinate în timpul reuniunii de la ora 4 dimineaţa au fost evaluate ca fiind conforme de către World Aquatics, permiţând desfăşurarea sesiunii de familiarizare pentru maratonul de înot", a declarat World Aquatics într—un comunicat
.
Sesiunea de familiarizare a avut loc între orele 7.30-9.30. Probele feminine şi masculine de înot maraton sunt programate pentru joi şi vineri.

Autorităţile franceze au cheltuit 1,4 miliarde de euro pentru modernizarea sistemelor de canalizare ale oraşului, promiţând că râul va fi curat pentru ca locuitorii să poată înota în el până vara viitoare.

Cu toate acestea, problemele legate de calitatea apei s-au dovedit a fi o bătaie de cap pentru organizatori în timpul evenimentelor de triatlon, sesiunile de familiarizare fiind anulate, iar cursa masculină amânată cu 24 de ore.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici