PSG va merge în instanţă după ce LFP a decis în favoarea lui Mbappe în disputa salarială

Paris St Germain îşi va duce disputa salarială cu Kylian Mbappe în instanţă după ce organismul de conducere al ligii franceze de fotbal (LFP) a decis vineri în favoarea căpitanului Franţei.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului PSG va merge în instanţă după ce LFP a decis în favoarea lui Mbappe în disputa salarială

Presa franceză a relatat că jucătorul în vârstă de 25 de ani, care nu a comentat disputa, solicită aproximativ 55 de milioane de euro reprezentând salariul şi bonusurile pe care spune că i le datorează clubul.

Campionii Ligue 1, cu toate acestea, spun că contractul lui Mbappe a fost „modificat în mod legal” şi că acesta a renunţat la angajamente atunci când a părăsit clubul pentru a se alătura spaniolilor de la Real Madrid.

PSG a declarat luna trecută că Mbappe a refuzat o ofertă din partea LFP de a media în această problemă.

Comisia Naţională Comună de Apel a LFP a audiat părţile pe 15 octombrie şi a anunţat vineri că a decis în favoarea lui Mbappe.

„Clubul trebuie să îi plătească salariul pe care îl solicită. Această decizie nu este supusă recursului, dar poate fi înaintată Comitetului Executiv al FFF (Federaţia Franceză de Fotbal)”, a declarat LFP pentru Reuters.

Cu toate acestea, PSG a declarat că va fi „forţată să meargă cu cazul în faţa instanţelor competente”, încercând în continuare să găsească o „soluţie amiabilă” cu Mbappe, care a devenit cel mai bun marcator al clubului francez din toate timpurile în timpul şederii sale de şapte ani în capitala Franţei.

„Ceea ce este în dezbatere, şi va fi în cele din urmă audiat în faţa unui tribunal competent, este că contractul iniţial a fost modificat în mod legal în august 2023 referitor la sezonul 2024-25 şi, de asemenea, recunoscut pe deplin de jucător, inclusiv în ianuarie 2024 - până când jucătorul a decis apoi să renunţe la toate angajamentele sale la părăsirea clubului”, a declarat un purtător de cuvânt al PSG.

„Ca o chestiune de drept şi de fapt, jucătorul a făcut angajamente publice şi private clare şi repetate pe care clubul le cere pur şi simplu să fie onorate, jucătorul primind beneficii fără precedent din partea clubului pe parcursul a 7 ani la Paris.

„Clubul speră că aceste angajamente de bază vor fi pur şi simplu respectate, ştiind că clubul va fi obligat să judece reaua credinţă a jucătorului de către instanţele competente dacă jucătorul va căuta, din păcate, să continue acest litigiu incomprehensibil de dăunător, pentru el însuşi şi pentru fotbalul francez.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici