Pugilista algeriană Imane Khelif îl reclamă şi pe Donald Trump în procesul său de cyberbullying

  • Pugilista algeriană Imane Khelif, campioană olimpică la box feminin, i-a cerut lui Donald Trump să stea departe de sport.
  • Fostul preşedinte al SUA şi candidat republican la alegerile din acest an s-a referit la ea ca la un bărbat în timpul unui discurs susţinut la un miting electoral.
Urmărește
826 afișări
Imaginea articolului Pugilista algeriană Imane Khelif îl reclamă şi pe Donald Trump în procesul său de cyberbullying

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Trump este unul dintre numele din procesul de hărţuire cibernetică intentat de Khelif şi acceptat de procuratura franceză în urma tuturor insultelor şi intimidărilor la care a fost supusă pugilista. Alături de Trump, există şi alte nume cunoscute, cum ar fi scriitoarea JK Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

Khelif a acordat un interviu exclusiv canalului de ştiri EL BIRAD, cu sediul în Algeria. Este primul său interviu de la câştigarea aurului la categoria 66 kg feminin. În interviu, ea vorbeşte despre campania de ură la care a fost supusă de la prima sa apariţie la Jocurile Olimpice, care a stârnit o controversă globală cu privire la sexul ei.

„A existat o mulţime de revoltă din partea marilor politicieni din întreaga lume, a sportivilor din întreaga lume şi chiar a artiştilor şi vedetelor precum Elon Musk şi Trump, ceea ce m-a afectat. Nu vă mint, m-a afectat. M-a afectat foarte mult, m-a durut foarte mult. Nu pot descrie frica pe care am avut-o”, a spus ea în interviu, citat de insidethegames.

Khelif a avertizat că o astfel de situaţie poate „distruge” o persoană şi recunoaşte că a trebuit să apeleze la ajutorul specialiştilor şi este recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-a primit din partea poporului algerian, unde este foarte iubită „pentru feminitatea, curajul şi voinţa ei”.

Pugilista a avansat ipoteza conform căreia Trump va fi anchetat atunci când va fi numit în plângere. Omul de afaceri s-a referit la ea ca la un bărbat şi a spus în mod eronat că este transgender, când nu este. Elon Musk, proprietarul Twitter, este, de asemenea, numit în plângere.

„Este o mare ruşine pentru familia mea, pentru onoarea familiei mele, pentru onoarea Algeriei, pentru femeile din Algeria şi mai ales pentru lumea arabă. Toată lumea ştie că sunt o fată musulmană”, spune ea.

Controversa a izbucnit odată cu lupta împotriva boxerei italiene Angela Carini, care a abandonat meciul după câteva secunde, deşi câteva zile mai târziu şi-a cerut scuze pentru atitudinea sa.

Până atunci, polemica începuse deja, condusă de Asociaţia Internaţională de Box, aflată în dezacord cu Comitetul Internaţional Olimpic, CIO, şi îndepărtată de la organizarea Jocurilor. Această organizaţie este prezidată de rusul Umar Kremlen, un oligarh legat de Kremlin, a cărui ţară a fost exclusă de la Jocuri.

IBA a susţinut că a considerat că algeriana Khelif şi o altă pugilistă, thailandeza Lin Yu-ting, nu sunt eligibile pentru a concura în cadrul evenimentelor organizate de ei pe motiv de sex şi după ce le-au testat. Însă CIO le-a permis să concureze la Paris, susţinând în mod constant că Khelif şi Yu-ting sunt femei. IBA le-a permis ambelor sportive să concureze la Tokyo în urmă cu trei ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici