- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (18.05.2023, 18:09)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Putin dă termen limită pentru organizarea Jocurilor Mondiale ale Prieteniei după Paris 2024
Preşedintele Vladimir Putin a propus oficial guvernului său să organizeze "Jocurile Mondiale ale Prieteniei" imediat după Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Jocurile ar fi ediţia inaugurală a Jocurilor BRICS, la care ar participa asociaţia formată din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.
Urmărește
810 afișări
Putin dă termen limită pentru organizarea Jocurilor Mondiale ale Prieteniei după Paris 2024
Potrivit Kremlinului, Putin i-a dat premierului Mihail Mishustin termen până la 1 iulie pentru a face aranjamentele corespunzătoare, după cum relatează insidethegames.
Propunerea ar putea fi abordată la summitul BRICS care va avea loc la Johannesburg în august, la care liderul rus ar putea participa.
La începutul lunii mai, Putin i-a acuzat pe oficialii organizaţiilor sportive internaţionale că "fac rău Mişcării Olimpice internaţionale", adăugând că sportul ar trebui să servească drept punte de legătură între popoare şi ţări "mai ales atunci când există conflicte".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Iniţiativa a venit din partea ministrului rus al sporturilor, Oleg Matytsin, care în martie a propus, de asemenea, găzduirea primelor Jocuri ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), care include ţări precum China, India, Pakistan şi republicile din Asia Centrală.
"Misiunea noastră comună este de a face tot posibilul pentru ca sportivii şi marile competiţii internaţionale să nu facă obiectul unor jocuri politice", a declarat Matytsin.
"Acest lucru este posibil doar în condiţii de drepturi egale şi respect între toţi participanţii".
În martie, Comitetul Internaţional Olimpic, care încă nu s-a pronunţat definitiv dacă sportivii ruşi sau belaruşi vor putea concura la Paris 2024 în orice condiţii, a declarat că echipele şi sportivii care susţin războiul sau aparţin unor cluburi legate de forţele armate sau de forţele de securitate nu vor fi eligibili pentru a participa.
Potrivit lui Matytsin, în aceste circumstanţe, chiar dacă sportivilor ruşi li se va permite să concureze ca persoane "neutre", "numărul maxim de participanţi din partea Rusiei va fi de aproximativ 180 de sportivi".
După discuţiile de la începutul lunii mai, site-ul oficial al Kremlinului l-a citat pe Matytsin: "Propunem să intensificăm practica organizării de competiţii în format deschis, cu invitaţia ţărilor partenere.
"Continuăm să îndeplinim instrucţiunile dumneavoastră [ale lui Putin] de a organiza Jocurile Mondiale ale Prieteniei în toamna anului 2024.”
"Considerăm că este necesar să folosim la maximum resursele organizaţiilor publice şi de stat, atât ruseşti, cât şi internaţionale, pentru desfăşurarea cu succes a Jocurilor, care ar trebui să aibă loc în mod regulat în viitor."
Printre cei care au legătură cu organizarea evenimentului se numără Alexey Sorokin, fostul director executiv al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale FIFA 2018, desfăşurată în Rusia.
Un eveniment multi-sportiv cunoscut sub numele de Jocurile Prieteniei a fost organizat în Uniunea Sovietică şi în opt dintre ţările aliate în 1984, în ceea ce a fost privit pe scară largă ca o alternativă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, din cauza boicotului condus de Moscova.
Aceasta a urmat unui boicot condus de americani la Moscova 1980.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe