- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (01.10.2015, 17:46)
- Marius Ţone
Rădoi: Mi-am spart nasul şi pometele la naţională ca să vină Lupescu să îmi arate că are muşchi
Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a declarat, joi, că şi-a spart nasul, pometele, şi-a rupt degetul la meciurile echipei naţionale pentru ca apoi Ionuţ Lupescu, fost director general la FRF, în prezent director tehnic în cadrul UEFA, să îi arate "că are muşchi".
Urmărește
1357 afișări
Rădoi: Mi-am spart nasul şi pometele la naţională ca să vină Lupescu să îmi arate că are muşchi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Rădoi a făcut această remarcă după ce au apărut zvonuri conform cărora el a fost interzis pe banca tehnică la meciurile din cupele europene de Comisia de Disciplină a UEFA în urma unui raport al lui Ionuţ Lupescu. Rădoi şi Lupescu au avut un conflict şi când actualul director sportiv era jucător şi în urma căruia acesta a refuzat să mai răspundă convocărilor la echipa naţională.
"Jucând 60 şi ceva de meciuri la echipa naţională am ajuns să fiu hulit. Degetul ăsta (n.r. - degetul arătător de la mâna dreaptă) nu îl mai pot îndoi după un meci jucat la naţională. Am avut nasul spart, pometele spart la naţională... şi pentru ce? Ca să vină Ionuţ Lupescu să îmi arate că are muşchi. Sau să vină altul să îmi arate că eu sunt problema în fotbalul românesc. Numai Ionuţ Lupescu poate confirma dacă are sau nu ceva cu mine. Dacă are, e treaba lui. Dar el e pus într-o funcţie (n.r. - la UEFA) în care, cred eu, răzbunările nu îşi au rostul", a spus Rădoi într-o conferinţă de presă.
Fostul fotbalist susţine că nu a dorit niciun moment să i se ofere cadou licenţa de antrenor, dar nu se aştepta să fie "hulit în România" şi respectat în străinătate. "Nu mă simt vânat, dar mă bucur că acum se intră în normalitate. Nu vreau să fentez sistemul, nu vreau să fac cursurile aşa cum zic alţii, pe blat, nu vreau să îmi fie cineva alături, nu aştept licenţa Pro pe tavă cadou. Sincer, nu mă aşteptam să fie atât de mare tevatură cu acest lucru şi să fiu atât de hulit în ţara mea. Până la urmă aşa se întâmplă, ajungi să fii mai respectat în alte ţări. Chiar săptămâna trecută am fost sunat din Arabia Saudită şi din Emirate, pentru că au văzut ce se scrie în România, şi m-au invitat să fac şcoala de antrenori acolo. Din păcate, aşa am ajuns. Hagi este iubit peste tot în lumea asta, numai în România este dat la televizor 30 de secunde la conferinţa de presă", a afirmat Rădoi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
El a explicat că a ales să urmeze cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova pentru că acestea durează cu doi ani mai puţin decât cele din România. "Participarea mea la cursurile şcolii de antrenori din Moldova nu este ilegală. Eu am încercat să fac totul normal, nu m-am ferit, nu m-am ascuns de nimeni. Nu e nimic secret, dar nu înţeleg, de exemplu, cum a apărut acel cross board într-un ziar când sunt doar trei părţi implicate, eu, federaţia din Moldova şi FRF. De ce am ales Moldova? Am ales pentru că am avut două variante de a face şcoala, în Italia sau în Moldova. În Italia era perioada mai lungă pentru transport... adică trebuia să zbor la Milano, la Roma, dar oricând se putea schimba oraşul şi asta era dificil pentru mine. Bacalaureatul este doar un criteriu de punctaj la ambele şcoli, nu e obligatoriu ca în România. Şi atunci am ales Moldova. Apoi, în România ar fi durat cursurile pentru licenţa Pro între cinci ani şi jumătate şi şase ani. La Coverciano (n.r. - şcoala de antrenori din Italia) se poate termina în trei ani şi opt luni, iar în Moldova în maximum patru ani. Am ales Moldova pentru că în cei doi ani pe care îi scutesc pot antrena. Am depus toate actele pe care mi le-au cerut cei din Moldova şi nu este niciun fel de problemă. Am înţeles că nici la ceilalţi antrenori români care studiază în Moldova nu li s-a cerut să aibă rezidenţă acolo. Dacă voi începe cursurile în Moldova atunci cu siguranţă le voi termina acolo", a precizat el.
Eliminarea condiţiei privind obligativitatea absolvirii bacalaureatului pentru înscrierea la cursurile Pro în România anunţată, miercuri, de directorul Şcolii de Antrenori a FRF, Dan Apolzan, este o nouă "lege Rădoi", este de părere directorul sportiv al FC Steaua. "Asta e altă lege Rădoi. După aia cu ridicatul de pe bancă, acum se scoate şi Bacalaureatul din condiţiile obligatorii. M-aş bucura să se facă asta şi la noi. Se spunea de Moldova, că nu au BAC-ul... OK, sunt ei mai diferiţi, dar şi italienii, care sunt campioni mondiali, sunt nebuni că nu ne cer Bacalaureatul? În alte ţări, ca Italia, Germania, Spania sau Franţa, se poate ca un jucător care un anumit număr de jocuri la echipa naţională sau care a participat la un turneu final să facă nişte cursuri mai intense, dar pe o perioadă mai scurtă. Asta a fost singura idee pe care i-am dat-o domnului Apolzan. În rest, eu nu i-am cerut ajutorul să îmi dea acea licenţă", a menţionat Rădoi.
Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, va urma cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova.
El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat. El a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. Rădoi este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.
După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe