Rădulescu: Sunt convins că Hagi o va ridica pe Galatasaray

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Rădulescu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că se bucură pentru numirea lui Gheorghe Hagi la Galatasaray şi este convins că fostul selecţioner va reuşi să redreseze gruparea turcă.

14 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Sunt convins că Hagi o va ridica pe Galatasaray

Rădulescu: Sunt convins că Hagi o va ridica pe Galatasaray (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mă bucur aşa de mult încât parcă ar fi o rudă de-a mea Hagi, fratele meu. Este obsedat de meseria de antrenor. Eu aş putea avea o bucurie şi mai mare când într-o zi o să-l văd pe o bancă tehnică la o echipă de top de la noi. Eu sunt convins că va ridica echipa Galatasaray. Îl ştiu foarte bine, îi ştiu frământările şi am admirat dintotdeauna la el, cu toate că i s-au făcut greutăţi, că nu a renunţat niciodată la ideea de a antrena", a spus Rădulescu.

Rădulescu consideră că oficialii turci vor lua şi alte măsuri pentru redresarea echipei, în afara numirii lui Hagi. "De obicei, la numirea unui antrenor, conducătorii au şi alte gânduri, referitor la lot de exemplu. Ar putea să aducă jucători noi. Eu sunt convins că Hagi a avut o discuţie mai amplă cu ei. Eu cred că la Galatasaray nu a fost numit Hagi ca unică măsură de redresare a acestei echipe. Vor mai fi şi alte măsuri care să se constituie într-un program imediat de redresare a echipei", a mai spus el.

Directorul Şcolii Federale de Antrenori l-a lăudat pe "elevul" Gheorghe Hagi care a participat la cursurile de tehnicieni Pro. "M-aş bucura foarte mult să reuşească Hagi pentru a astupa gurile celor care l-au contestat. Pentru mine, Hagi are tot ce-i trebuie. Îl am şi acum în faţă pe Hagi la cursul Pro, când antrena tot în Turcia, la Bursaspor şi nu a lipsit la niciun curs, deşi poate avea meci duminică seară. Cred că a venit de câteva ori şi cu avioane speciale, închiriate", a precizat el.

"Ca antrenor, e tânăr. Nu trebuie să fie o presiune suplimentară pentru el numirea la Galatasaray. El revine în această meserie la un club la care este dorit. Şi el, ca antrenor, a acumulat multă experienţă şi cred că lucrurile neplăcute de care a avut parte l-au călit. Este mai puternic acum faţă de nedreptăţi. Una din marile dureri de care a avut parte şi o lovitură puternică a fost de la Steaua. Dar el, fiind o fire puternică, a suportat această lovitură şi nu l-a scos din circuit", a mai menţionat Mircea Rădulescu.

Tehnicianul român Gheorghe Hagi va semna, vineri, la ora 15.30, în cantonamentul de la Florya, un contract cu gruparea turcă Galatasaray. Potrivit presei din Turcia, înţelegerea dintre Hagi şi Galatasaray urmează să fie pentru un an şi jumătate. Hagi îl va înlocui pe olandezul Frank Rijkaard, care şi-a reziliat, miercuri, contractul cu Galata, în urma rezultatelor slabe înregistrate. Hagi revine la conducerea tehnică a echipei Glatasaray după ce a mai antrenat-o în perioada 2003-2004.

Gheorghe Hagi a mai antrenat reprezentativa României (2001), Bursaspor (2003), FC Timişoara (2006) şi Steaua (2007), iar în ultima perioadă s-a ocupat de academia de fotbal de la Constanţa care îi poartă numele.

După opt etape, Galatasaray, care a fost eliminată din această ediţie a cupelor europene, ocupă locul 9, cu 12 puncte (patru victorii), la opt puncte de liderul Bursaspor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici