Rafael Nadal a câştigat turneul de la Wimbledon

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, a câştigat, duminică, pentru prima oară în carieră, turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală pe numărul 1 mondial, elveţianul Roger Federer.

Urmărește
166 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a câştigat turneul de la Wimbledon

Rafael Nadal a câştigat turneul de la Wimbledon (Imagine: Mediafax/ AFP)

Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer în cinci seturi, 6-4, 6-4, 6/7 (5/7), 6-7 (8/10), 9-7.

Nadal a câştigat un meci care a fost întrerupt de două ori din cauza ploii. Tenismanul spaniol a întrerupt seria de cinci victorii consecutive la Wimbledon a lui Federer, din care două finale jucate cu Nadal.

Rafael Nadal este al doilea spaniol care câştigă la Wimbledon, după Manolo Santana în urmă cu 42 de ani.

La 22 de ani, Nadal mai are în palmares patru trofee la Roland Garros şi 11 turnee de Masters Series.

Nadal este primul jucător care reuşeşte dubla Roland-Garros/Wimbledon după Bjorn Borg în 1980.

Federer era neînvins pe iarbă din 2002, adică avea 65 de victorii consecutive.

Finala de duminică a fost cea mai lungă din istorie la Wimbledon (4 ore şi 48 de minute), dar şi una de legendă, atât prin nivelul de joc dar şi prin răsturnările de situaţie.

În ciuda victoriei, Nadal va rămâne numărul doi mondial, în spatele lui Federer.

Pe de altă parte, proba de simplu masculin la juniori a fost câştigată de bulgarul Grigor Dimitrov, care a trecut de finlandezul Henri Kontinen, cu scorul de 7-5, 6-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici