- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raluca Sandu s-ar fi apucat de fotbal feminin dacă acesta ar fi avut notorietate
Managerul proiectului de susţinere a fotbalului mixt, Raluca Sandu, a declarat, marţi, că ar fi jucat fotbal dacă era băiat şi că poate ar fi urmat o carieră în fotbalul feminin, înainte să se apuce de tenis, dacă această ramură sportivă avea notorietatea pe care o are acum în lume.
Raluca Sandu s-ar fi apucat de fotbal feminin dacă acesta ar fi avut notorietate (Imagine: Mediafax Foto)
"Dacă eram băiat aş fi jucat fotbal. Întotdeauna am glumit pe seama asta cu fratele meu, care a jucat, dar nu s-a ţinut. Când m-am apucat de tenis nici nu ştiu dacă exista fotbal feminin. Erau gimnastica şi tenisul care dominau. Dacă exista şi dacă avea notorietatea pe care o are acum în Occident, cu siguranţă că poate urmam o carieră. Dar, în acelaşi timp, nu sunt adepta sporturilor de echipă, îmi plac sporturile individuale. Acum nu ştiu dacă sunt subiectivă pentru că am practicat tenisul, dar analizând un sport individual şi un sport de echipă, întotdeauna am să aleg un sport individual", a spus Raluca Sandu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Raluca Sandu a precizat că se vor organiza competiţii de fotbal mixt în şase oraşe din România, unde speră să înfiinţeze şi centre de pregătire pentru copii. "Se va organiza un campionat naţional. Vor fi şase competiţii regionale, în Constanţa, Cluj, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, după care finala de 6 plus 1 se va juca la Bucureşti. Scopul final este acela ca în doi ani să fie înfiinţate nişte centre de pregătire pentru copii, în patru, cinci, şase regiuni ale ţării. Sperăm că se pot accesa nişte fonduri europene, urmează să avem o discuţie cu un specialist care ne poate spune în ce măsură se pot accesa fondurile sau dacă se pot accesa. Dacă nu, trebuie să găsim altă variantă. Bugetul nu a fost încă stabilit. O sumă aproximativă ar fi 150.000-200.000 de euro pentru fiecare centru. Trebuie făcut un studiu", a menţionat Raluca Sandu.
Reprezentatul fotbalului feminin în cadrul Comitetului Executiv al FRF, Daniel Robe, a spus că prezenţa Ralucăi Sandu în proiectul de susţinere a fotbalului feminin şi a celui mixt este decisivă în reuşita acţiunii.
"Niciodată nu s-a luat în serios fotbalul mixt. Peste tot în Europa, în lume, copiii încep fotbalul în grupe mixte, se continuă aşa până la 13-14 ani. La fel există competiţii mixte. Vrem să intrăm şi noi în rândul lumii. Primul pas a fost făcut la Cupa Presei, dacă ziariştii nu înţeleg cel mai repede un fenomen, atunci cine? Sunt câteva piedici care ni se pun. Domnul preşedinte (n.r. - Mircea Sandu, preşedintele FRF) a spus că am pornit pe un drum, mergem până la capăt indiferent de cât de multe greutăţi vor fi. Când Raluca a spus «da» acestei propuneri am simţit că ce am început poate fi dus la bun sfârşit de acum încolo. Ţinem minte momentul ăsta ca moment zero şi promitem ca într-un an de zile să triplăm numărul de jucătoare", a spus Daniel Robe.
Robe a anunţat că proiectul va începe printr-o gală a fotbalului mixt la care va fi prezent şi preşedintele FRF Mircea Sandu. "Sâmbătă, la sala de sport a clubului Steaua, va avea loc gala în care Raluca şi domnul preşedinte Mircea Sandu vor premia cei mai buni copii din grupele mixte, cei mai buni jucători. Va fi un spectacol, va fi practic momentul lansării concrete a acestei campanii. Vor fi cinci meciuri la care vor participa copii, şi băieţi şi fete. Vineri este Cupa Presei, la care vor participa jurnalişti şi jurnaliste. În ianuarie, februarie şi martie vom organiza competiţii în toată ţară de fotbal pe teren redus la care vor participa copii de clasale V-VIII, în special cei de clasa a VII-a şi a VIII-a, în special fete. Vom avea un turneu final în jurul Mărţişorului. Scopul este de a arăta părinţilor care nu au încredere, că şi în România se joacă fotbal mixt. Urmează ca din aceste competiţii de masă să creăm nişte grupe de fotbal mixt, care în 2010 să devină centre de perfecţionare. Deci, fetele care evoluează până la 13 ani în grupe mixte pot pe urmă să evolueze în fotbal feminin", a explicat Robe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO