- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (04.08.2011, 17:23)
- Marius Ţone , Marius Ţone ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rapid susţine că a plătit mai mult pentru stadionul Giuleşti decât Steaua pentru arena din Ghencea
Conducerea FC Rapid susţine, într-un comunicat de presă postat pe site-ul său oficial, că a plătit mai mult pentru închirierea stadionului "Giuleşti-Valentin Stănescu" decât FC Steaua pentru arena din Bulevardul Ghencea.
Urmărește
93 afișări
Rapid susţine că a plătit mai mult pentru stadionul Giuleşti decât Steaua pentru arena din Ghencea (Imagine: Shutterstock)
Oficialii giuleşteni consideră că nu se pot compara "în mod simplist" cele două chirii, Steaua - 21.600 de euro pe lună, iar Rapid - 2.170 de euro pe lună plus utilităţi. Motivul este legat de faptul că FC Steaua, pentru banii plătiţi Ministerului Apărării Naţionale, beneficia de terenuri în suprafaţă de 90.000 mp şi de toate clădirile şi facilităţile bazei sportive din Complexul Ghencea care includ tribunele cu o capacitate de aproximativ 30.000 locuri, şapte terenuri de antrenament şi spaţii de parcare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
În schimb, pentru banii plătiţi Ministerului Transporturilor, FC Rapid beneficia de un stadion mai vechi cu 37 de ani decât cel din Ghencea şi cu o capacitate actuală a tribunelor de numai 9.200 locuri. De asemenea, FC Rapid plătea chirie exclusiv pentru suprafaţa de joc, adică 6.825 mp, pentru că nu avea acces la alte facilităţi ale arenei.
"Nu beneficiam nici de parcări, nici de terenuri de pregătire, nici de sală de forţă, de nimic. Foloseam acest teren doar cu prilejul celor circa 20 de jocuri acasă, din timpul unui sezon competiţional. Atât. Ca să putem juca a trebuit ca, pe banii noştri, să schimbăm gazonul, să consolidăm tribunele oficială, I şi a II-a, să montăm sistemele video şi de turnichete, să montăm noua tabelă de marcaj, să îmbunătăţim nocturna, lucrări care ne-au costat mult peste două milioane de Euro. Tot pe banii noştri a trebuit să construim o altă bază de pregătire, "Pro Rapid", pentru antrenamente. Ne-a costat şi ea vreo 15 milioane de euro", se menţionează în comunicatul citat.
Conducerea grupării giuleştene a făcut un calcul din care reiese că FC Rapid plătea către Ministerul Transporturilor 0,31 eurocenţi pe metru pătrat lunar, în timp ce FC Steaua achita Ministerului Apărării Naţionale 0,24 eurocenţi pe metru pătrat pe lună.
"Noi plăteam, deci, o chirie mai mare cu 29,16 la sută decât cea pe care o plătea Steaua, fără a avea acces la niciuna dintre facilităţile de care se bucurau în Ghencea. Nu e totuna să împrumuţi o oaie sau să împrumuţi o turmă, şi nici preţul nu poate fi acelaşi", se mai arată în comunicat.
De asemenea, FC Rapid a comparat chiria cu facilităţile obţinute în schimbul ei. Luând în calcul minutele de care a beneficiat fiecare club de spaţiul închiriat, conducerea grupării giuleştene a ajuns la concluzia că a plătit 14,46 euro pe minut pentru folosirea terenului din Giuleşti plus utilităţile. Făcând acelaşi calcul, FC Steaua a plătit 0,49 euro pe minut.
FC Rapid şi FC Steaua nu mai evoluează din acest sezon pe stadioanele proprii, "Giuleşti - Valentin Stănescu", respectiv "Steaua". Cele două cluburi de fotbal se află în litigiu cu proprietarii arenelor, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Apărării Naţionale, din cauza unor restanţe financiare.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe