„Rasism fără inhibiţii” – acuzaţiile lui Fofana la adresa lui Fernandez, colegul său de la Chelsea

  • Fundaşul lui Chelsea, Wesley Fofana, a calificat drept „rasism fără inhibiţii" o înregistrare video postată pe reţelele de socializare de colegul său de echipă, argentinianul Enzo Fernandez.
  • Acesta din urmă şi-a cerut ulterior scuze.
Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului „Rasism fără inhibiţii” – acuzaţiile lui Fofana la adresa lui Fernandez, colegul său de la Chelsea

Enzo Fernandez

Videoclipul, postat de internaţionalul argentinian Fernandez pe contul său de Instagram, prezenta un cântec interpretat de o parte din echipa Argentinei în care se făceau remarci rasiste la adresa jucătorilor Franţei.

Mijlocaşul în vârstă de 23 de ani şi-a cerut ulterior scuze pentru videoclipul în care jucătorii argentinieni sărbătoreau câştigarea Copa America după ce au învins Columbia cu 1-0 în finala de duminică.

„Cântecul a inclus un limbaj extrem de ofensator şi nu există absolut nicio scuză pentru aceste cuvinte", a scris ulterior Fernandez pe Instagram.

„Sunt împotriva discriminării sub toate formele şi îmi cer scuze pentru că m-am lăsat prins în euforia sărbătorilor noastre. Acel videoclip, acel moment, acele cuvinte, nu reflectă convingerile sau caracterul meu".

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a declarat că videoclipul include un presupus cântec „rasist şi discriminatoriu" şi că va depune o plângere la FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial.

„În faţa gravităţii acestor remarci şocante, contrare valorilor sportului şi drepturilor omului, preşedintele FFF a decis să apeleze direct la omologul său argentinian şi la FIFA şi să depună o plângere legală pentru remarci rasiste şi discriminatorii", a declarat FFF, citată de Reuters.

Internaţionalul francez Fofana a comentat videoclipul pe platforma de social media X, scriind: „Fotbal în 2024: rasism lipsit de inhibiţii". Comentariul a fost însoţit de un segment din videoclip.

FIFA şi Federaţia Argentiniană de Fotbal nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea Reuters. Presa britanică a raportat că Chelsea investighează videoclipul.

Atacantul francez Kylian Mbappe şi alţi jucători de origine africană din echipa naţională au primit insulte rasiste după ce au pierdut în faţa Argentinei în finala Cupei Mondiale din 2022, ceea ce a determinat un membru important al cabinetului francez să solicite o anchetă a FIFA.

Argentina a învins duminică Columbia şi a cucerit al 16-lea titlu de Copa America, un record absolut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici