Răzvan Lucescu: După aspectul jocului cred că rezultatul ar fi trebuit să fie altul

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, miercuri seară, în conferinţa de presă de la finalul meciului terminat la egalitate de naţionala României, scor 1-1, cu Austria, că după aspectul jocului rezultatul ar fi trebuit să fie în favorea "tricolorilor".

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: După aspectul jocului cred că rezultatul ar fi trebuit să fie altul

Răzvan Lucescu: După aspectul jocului cred că rezultatul ar fi trebuit să fie altul (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt dezamăgit de rezultat. Ne-am aşteptat foarte mult să câştigăm acest meci. A fost un joc ciudat. L-am început bine, dar dacă nu marchezi din situaţii clare, lucrurile se complică. Rezultatul totuşi ar fi trebuit să fie altul după aspectul jocului. Pe final am căzut şi a contat şi accidentarea lui Codrea. Spre sfârşitul meciului nu am mai avut luciditate. Ne-a fost greu şi din punct de vedere fizic. Codrea fusese unul dintre cei mai buni oameni de pe teren până atunci. Noi ne-a propus să câştigăm şi am făcut tot ce a fost posibil pentru asta. Au fost şapte ocazii mari şi nu am reuşit să marcăm", a punctat Lucescu.

Selecţionerul României s-a arătat totuşi mulţumit de atitudinea jucătorilor în teren. "Sunt mulţumit de atitudinea băieţilor, au vrut, s-au luptat, au făcut presing. Poate nu au reuşit să realizeze tot aşa cum convenisem, dar ei au vrut", a competat antrenorul român.

Răzvan Lucescu nu a dorit să comenteze nimic legat de starea gazonului de pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "Nu m-am plâns de starea terenului, nu mă plâng nici acum".

Chiar dacă la meciul de miercuri au fost în tribunele arenei Steaua puţini spectatori, Lucescu s-a declarat satisfăcut de atmosfera creată de fani. "A fost lume puţină pe stadion, dar i-am simţit pe oameni aproape de noi. Este foarte important acest lucru", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a adăugat că la următoarele două meciuri din grupa a 7-a a preliminariilor CM-2010, naţionala României trebuie să câştige şi pentru menţinerea coeficientului UEFA: "Încercăm să contruim pe ceea ce am realizat până acum. Victoria era un rezultat foarte important pentru noi. Trebuie să ne batem în celelalte jocuri şi pentru acest coeficient".

Întrebat dacă apreciază că a fost un meci pe care "tricolorii" l-au avut în mână şi l-au scăpat, Răzvan Lucescu a răspuns: "Da, s-ar putea spune aşa".

Răzvan Lucescu s-a declarat mulţumit de prestaţia mijlocaşului Mihai Roman, dar a precizat că ar fi preferat ca jucătorii români să joace prost şi să câştige. "Roman a jucat foarte bine, a produs panică în zona în care a evoluat. Singurul reproş pe care îl am este legat de momentul decisiv al fazei, care nu a fost tratat cu luciditate. Aş fi preferat să jucăm prost şi să batem. După astfel de nopţi nu ai satisfacţie", a adăugat Lucescu.

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, scor 1-1, miercuri, pe teren propriu, meciul disputat cu reprezentativa Austriei, în cadrul grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici