Reacţia Federaţiei Române de Gimnastică după ce SUA au făcut apel la TAS în cazul medaliei de la sol

  • Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, luni, că este la curent cu poziţia emisă recent de către Comitetului Olimpic al Statelor Unite în cazul medaliei de bronz la gimnastică artistică la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • SUA au depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, potrivit americanilor, dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz.
Urmărește
1877 afișări
Imaginea articolului Reacţia Federaţiei Române de Gimnastică după ce SUA au făcut apel la TAS în cazul medaliei de la sol

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că Federaţia Română de Gimnastică este la curent cu poziţia emisă recent de către Comitetului Olimpic al Statelor Unite referitor la demersurile pe care aceştia doresc să le urmeze. Federaţia Română de Gimnastică, alături de partenerii săi, evaluează situaţia actuală şi vă va informa periodic cu privire la acţiunile întreprinse”, a transmis federaţia pe site-ul său oficial.

„Având în vedere situaţia juridică sensibilă în care ne aflăm, dorim să vă informăm că poziţia noastră va fi transmisă exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă. Facem un apel la dumneavoastră în sensul de a înţelege această situaţie şi de a ne acorda liniştea necesară pregătirii următorilor paşi pentru a ne susţine sportivele la cel mai înalt nivel posibil”, a adăugat Federaţia Română de Gimnastică.

România a susţinut la TAS că o contestaţie depusă de antrenorul lui Jordan Chiles, Cecile Landi, a fost făcută după termenul limită de un minut şi că americanca nu ar trebui să primească nota de 13,766 care a urcat-o pe locul al treilea.

Dar USA Gymnastics a declarat că a furnizat Tribunalului de Arbitraj Sportiv imagini care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizie, potrivit Reuters.

„Înregistrarea video arată că Landi a făcut prima solicitare de contestaţie la 47 secunde după ce scorul a fost postat, urmat de o a doua contestaţie la 55 secunde după ce scorul a fost iniţial afişat”, a transmis USA Gymnastics într-un comunicat.

Jordan Chiles primise iniţial un punctaj de 13,666, în timp ce Ana Bărbosu a obţinut 13,700.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici