Reacţia lui Spalletti, după eliminarea echipei italiene de la Euro 2024: Îi lipseşte intensitatea şi fizicul

Antrenorul Italiei, Luciano Spalletti, spune că echipa sa trebuie să facă schimbări semnificative după ce Elveţia a eliminat deţinătoarea trofeului Euro 2024 cu 2-0, sâmbătă, în meciul din optimi.

777 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Spalletti, după eliminarea echipei italiene de la Euro 2024: Îi lipseşte intensitatea şi fizicul

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Golurile lui Remo Freuler şi Ruben Vargas le-au adus elveţienilor prima victorie în faţa azzurrilor din 1993, câştigătorii Euro 2020 fiind complet depăşiţi de joc.

„Avem nevoie de jucători cu mai mult fizic, când crezi că poţi juca cu calitatea ta... dar îţi pierzi intensitatea, este normal să ai nevoie să amesteci lucrurile", a declarat Spalletti reporterilor, potrivit AFP.

„Ceea ce s-a întâmplat în seara asta nu s-a rezumat la o singură cauză... dacă nu faci mai mult în ritm şi intensitate, este greu să concurezi pe picior de egalitate”.

„Am fost sub paritate în ceea ce priveşte intensitatea, în seara asta am făcut şase schimbări (în formaţie) pentru că am vrut să permit jucătorilor să fie proaspeţi, dar tempoul a fost acelaşi".

În ciuda faptului că a spus că echipa sa nu avea ritm, Spalletti şi-a asumat responsabilitatea pentru înfrângere.

„Nu este vina nimănui, vreau să subliniez acest lucru", a spus el.

„Responsabilitatea este a mea, eu sunt întotdeauna de partea jucătorilor, le mulţumesc că m-au adus aici (la Euro)".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici