Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”

Bela Karolyi a fost un vizionar, un creator al unui sistem care a revoluţionat gimnastica, a scris CS Dinamo pe reţelele de socializare, după moartea antrenorului. Agenţia Naţională pentru Sport a transmis că atât el, cât şi soţia sa, au fost „arhitecţii unor performanţe de neegalat”.

Urmărește
460 afișări
Imaginea articolului Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”

Sursa foto: Instagram

„Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci, s-a stins pe 15 noiembrie, la vârsta de 82 de ani, în Statele Unite. A fost un vizionar, creator al unui sistem care a revoluţionat gimnastica şi a produs generaţii de excepţie. Bela Karolyi este cel care a lansat «Fenomenul Nadia» (...) Clubul Sportiv Dinamo transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor”, a scris CS Dinamo pe Facebook.

Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci, care a ajutat-o să obţină la aurul olimpic şi a revoluţionat gimnastica, a murit vineri la vârsta de 82 de ani.

Comăneci i-a adus un omagiu lui Karolyi printr-o postare pe Instagram, publicând un carusel de fotografii care includea o poză alb-negru cu ea şi antrenorul. „Un mare impact şi o mare influenţă asupra vieţii mele”, a scris ea pe reţeaua de socializare.

Comăneci avea doar 14 ani când Karolyi a antrenat-o să câştige aurul pentru România la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

Şi Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) a publicat un mesaj pe reţelele de socializare, intitulat „Un ultim omagiu lui Béla Károlyi, antrenorul care a rescris istoria gimnasticii mondiale”.

„Bela şi soţia sa, Martha, au fost arhitecţii unor performanţe de neegalat, printre care se numără cea a Nadiei Comăneci, prima gimnastă din istoria sportului mondial care a obţinut nota perfectă de 10 la Jocurile Olimpice”, a transmis ANS.

Agenţia a adăugat că, de la începuturile sale ca profesor în România, Bela Karolyi a revoluţionat gimnastica, redefinind standardele acestui sport.

Karolyi s-a remarcat mai întâi în ţara sa natală. El şi soţia sa erau profesori la o şcoală primară din Transilvania, când au început să le predea elevilor gimnastica ca modalitate de a se încălzi. Performanţele lor i-au încântat pe locuitorii oraşului şi au atras atenţia guvernului. În câţiva ani, au fost numiţi responsabili pentru echipa naţională.

„După stabilirea sa în SUA, a transformat gimnastica americană într-un simbol al excelenţei, fiind antrenorul lui Mary Lou Retton, prima reprezentantă a Statelor Unite câştigătoare a aurului olimpic la individual compus. Deşi cariera sa nu a fost lipsită de controverse, moştenirea sa în sport rămâne una monumentală. În aceste momente de doliu, ne exprimăm recunoştinţa pentru contribuţia sa la gloria sportului românesc”, a mai scris ANS pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici