„Records” – spectacolul ce a evocat renaşterea Jocurilor Olimpice

În prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a soţiei sale Brigitte, alături de preşedintele CIO, Thomas Bach, a regelui Carl XVI Gustaf al Suediei şi al prinţului Albert al II-lea de Monaco, sportivii olimpici au cântat karaoke la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Urmărește
406 afișări
Imaginea articolului „Records” – spectacolul ce a evocat renaşterea Jocurilor Olimpice

Sursă imagine: Facebook, pagina oficială a Jocurilor Olimpice

Ultimele medalii ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost înmânate pe scena de pe Stade de France, în cadrul festivităţii de închidere a Jocurilor Olimpice, kenyncei Hellen Obiri (bronz), etiopiencei Tigist Assefa (argint) şi olandezei Sifan Hassan (aur), pentru performanţa lor la maraton, în cursa de duminică dimineaţa.

Înainte de acest moment, sportivii care au participat la parada ceremoniei de închidere au cântat într-un karaoke uriaş pe Stade de France, pe piese ale lui Johnny, Polnareff, Joe Dassin, Gala şi, evident, Queen, cu „We are the champions”.

Ceremonia a continuat cu prezentarea noilor membri ai Comisiei Atleţilor a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), aleşi de colegii lor în timpul Jocurilor. Printre aceştia s-au numărat canoista franco-australiană Jessica Fox, care a câştigat două medalii de aur la Paris, şi legenda atletismului american Allyson Felix.

Stade de France a fost apoi cufundat în întuneric pentru începerea spectacolului, denumit „Records".

Din înălţimile Stade de France a coborât un personaj denumit Golden Voyager (Voiajorul de Aur), inspirat de mai multe referinţe din patrimoniul istoric al Franţei, începând cu Genie de la Bastille, precum şi de creaturi din science fiction şi jocuri video.

„Am pornit de la o imagine evocată de Thomas Jolly: un om sosind din cer, în centrul Stade de France, şi un element ceremonial: apariţia inelelor olimpice", a spus înainte de ceremonie Damein Gabriac, autorul personajului, citat de L’Equipe.


„Am început să călătoresc prin cultura cinematografică şi literară a personajelor spaţiale şi, navigând, am dat peste Discul de aur Voyager. Acest disc de aur (fabricat în Franţa), trimis în spaţiu în 1977 cu sonda Voyager, conţinea (şi încă mai conţine) o carte de identitate a umanităţii.

„Imagini, sunete, măsurători, un manual complet de instrucţiuni umane pentru o civilizaţie extraterestră. Personajul nostru a devenit acest „extraterestru" în viitor, care ar fi traversat calea acestui disc care l-a condus pe planeta noastră, care a devenit o civilizaţie pierdută, scufundată în nisip, care trebuia explorată: un sit arheologic.

„La fel cum Grecia antică a fost un loc de descoperire pentru Pierre de Coubertin şi acoliţii săi atunci când a dezgropat şi restaurat Jocurile Olimpice. Aşa s-a născut povestea noastră, personajul nostru, cu ajutorul altor exploratori, urma să dezgroape rămăşiţele Jocurilor şi să le reconstruiască, pentru că într-o zi omenirea a creat acest monument şi merită să continuăm să îl menţinem în viaţă. Atunci a apărut titlul ceremoniei: recorduri, în sensul onorific al realizărilor sportive, dar şi ca ultimele ecouri (înregistrări) ale umanităţii noastre comune."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici