Renault se apără de acuzaţia de spionaj

Echipa de Formula 1 Renault s-a apărat, vineri, de acuzaţia de spionaj formulată de McLaren-Mercedes, calificând informaţiile deţinute de unul dintre inginerii săi drept un "incident nefericit", fără influenţă asupra designului monoposturilor sale, informează AFP.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Renault se apără de acuzaţia de spionaj

Renault se apără de acuzaţia de spionaj

Constructorul francez, care l-a incriminat pe inginerul Phil Mackereth, şi-a prezentat apărarea a doua zi după ce s-a anunţat că a fost convocat la Consiliul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), la 6 decembrie, la Monte Carlo, unde va trebui să explice faptul că a avut acces, în perioada septembrie 2006 - octombrie 2007, la documente şi informaţii confidenţiale ale echipei McLaren-Mercedes.

"La 6 septembrie 2007, ni s-a adus la cunoştinţă că un inginer (domnul Phil Mackereth), care a venit la echipa noastră în septembrie 2006 după ce a lucrat pentru McLaren, a adus cu el informaţii ce aparţineau McLaren. (...) Aceste informaţii au fost, la cererea lui Phil Mackereth, depuse în dosarul său personal despre sistemul Renault F1 Team. Acest lucru a fost făcut fără acordul vreunuia dintre responsabilii echipei", a explicat echipa Renault, într-un comunicat.

Renault, care l-a suspendat pe Phil Mackereth, a adăugat că a informat imediat echipa McLaren despre această situaţie, iar apoi a avertizat FIA.

Constructorul a subliniat că aceste informaţii, văzute "fugitiv de ingineri vizau patru domenii de aplicare, interiorul rezervorului, cutia de viteze, sistemul de amortizare a vibraţiilor şi suspensiile. Renault a precizat că niciuna din aceste informaţii nu a fost utilizată pentru a influenţa concepţia monopostului echipei franceze.

Renault a menţionat că a invitat "un organism independent ales de McLaren pentru a inspecta sistemele sale informatice, monoposturile şi dosarele de concepţie pentru a demonstra că este vorba de un incident nefericit care nu are nicio influenţă asupra designului monoposturilor sale".

Echipa condusă de Flavio Briatore şi-a încheiat apărarea asigurând că are încredere deplină în judecata Consiliului Mondial din decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici