- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (06.04.2014, 21:41)
- Adrian Petculescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Hamilton s-a impus în prima cursă spectaculoasă a sezonului
Piloţii Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au fost din nou protagoniştii unui Grand Prix de Formula 1 dominat de Mercedes, britanicul impunându-se după un duel palpitant cu coechipierul său, în cea mai spectaculoasă cursă a sezonului, Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir.
Urmărește
186 afișări
REPORTAJ: Hamilton s-a impus în prima cursă spectaculoasă a sezonului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Mercedes este în continuare echipa cea mai bună în acest început de Campionat Mondial, piloţii team-ului german fiind pentru a doua oară consecutiv pe primele două locuri. Şi tot pentru a doua oară consecutiv Hamilton a avut câştig de cauză. Însă victoria sa a stat sub semnul întrebării până la final. Britanicul a trecut linia de sosire cu un avans de numai o secundă faţă de Rosberg, dar la aproape 25 de secunde faţă de al treilea clasat, Sergio Perez (Force India).
Cursa de la Sakhir a avut de toate: dueluri roată la roată, depăşiri numeroase, un accident teribil, încheiat din fericire fără urmări, şi Safety Car pe pistă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Rosberg a plecat din pole position, dar a condus până în primul viraj, când a fost întrecut de Hamilton. Cei doi s-a talonat o perioadă, apoi Rosberg a declanşat, în turul 19, atacul asupra lui Hamilton, însă acesta a rezistat şi a intrat la boxe un tur mai târziu. Inginerii lui Rosberg au decis să schimbe strategia din mers. În timp ce Hamilton a rămas pe pneuri "soft", Rosberg a fost "încălţat" cu medii la prima trecere pe la boxe. Diferenţa dintre ei s-a mărit până la 9 secunde, dar în turul 42 s-a "evaporat" în urma unui groaznic accident, care a necesitat pătrunderea Safety Car-ului pe pistă.
Venezuelanul Pastor Maldonado (Lotus-Renault) a ieşit de la standuri şi a lovit monopostul Sauber pilotat de mexicanul Esteban Gutierrez. Aşa cum a anticipat directorul tehnic al Red Bull, Adrian Newey, înaintea startului sezonului, că se poate întâmpla, aripa faţă a Lotusului, coborâtă mai mult faţă de anul trecut, potrivit unei noi prevederi regulamentare, a păstruns sub maşina Sauber şi a ridicat-o în aer. Contactul a avut loc uneva în lateral, în partea dreaptă, la jumătatea monopostului pilotat de Gutierrez. Sauber-ul s-a ridicat de la sol, s-a răsucit în aer şi a căzut cu roţile în sus, pe cockpitul pilotului. Apoi a ricoşat şi s-a răsucit din nou în aer aterizând pe roţi. Pilotul mexican a ieşit nevătămat din monopost, dar a fost necesară intervenţia maşinii de securitate pentru a îndepărta resturile împrăştiate pe pistă.
În urma acestui accident, piloţii Mercedes au intrat la boxe şi norocul părea să îi surâdă lui Rosberg, care putea să revină la pneurile soft. În schimb, Hamilton a fost obligat să-şi pună cauciucurile medii, mai lente, şi era de aşteptat să fie o victimă sigură pentru colegul său. Intuind ce luptă avea să urmeze, cei doi piloţi au fost avertizaţi prin radio de directorul executiv al Mercedes, Paddy Lowe: "Mai sunt zece tururi, trebuie să aducem maşinile acasă în bune condiţii". Rosberg nu a ascultat îndemnul la "pace" primit de la standuri şi a declanşat un nou atac asupra lui Hamilton. Cei doi s-au duelat roată la roată pe parcursul mai multor tururi, fiind de uneori aproape de contact. Însă Hamilton s-a apărat foarte bine, nu a cedat presiunii lui Rosberg şi a reuşit să treacă primul linia de sosire.
În spatele piloţilor de la Mercedes, sportivii echipelor Force India, Red Bull, Williams, Ferrari şi McLaren-Mercedes au avut întrecerea lor, departe de conducătorii plutonului, dar la fel de palpitantă. Câştigătorul "ligii secunde" a cursei a fost mexicanul Sergio Perez, de la Force India, care a ocupat ultima treaptă a podiumului, înaintea australianului Daniel Riciardo, plecat de pe locul 13 al grilei, şi a celui de-al doilea pilot al echipei indiene, Nico Hulkenberg.
Campionul mondial en titre Sebastian Vettel a fost al şaselea. Germanul, al zecelea la start, s-a plâns tot timpul de probleme tehnice - că a pierdut DRS-ul, că nu are suficientă putere pe liniile drepte, dar în cele din urmă a reuşit un loc mulţumitor. Williams a avut piloţii pe locurile trei (Valtteri Bottas) şi şapte (Felipe Massa) pe grilă, dar a terminat dezamăgitor, pe 7, brazilianul, şi pe 8, finlandezul.
Şi mai mare dezamăgirea a fost pentru Ferrari, care nu a reuşit decât locul 9 prin Fernando Alonso şi 10 pentru Kimi Raikkonen, chiar sub ochii şefului Luca Di Montezemolo, prezent în Bahrain.
Jenson Button de la McLaren s-a aflat pe locurile fruntaşe majoritatea timpului, dar a abandonat cu două tururi înainte de final. Aniversare tristă pentru pilotul britanic, care a luat startul, duminică, în a 250-a cursă de Formula 1. Şi colegul său Kevin Magnussen a abandonat, astfel că echipa de la Woking a plecat cu mâna goală de la Sakhir.
Prin a doua victorie repurtată în acest sezon şi a 24-a din carieră, Hamilton, 50 de puncte, a redus avansul în clasamentul piloţilor faţă de Rosberg, care a acumulat 61 de puncte. Pe locul trei se află cu Nico Hulkenberg cu 28 de puncte, urmat de Fernando Alonso cu 26 de puncte şi Sebastian Vettel cu 23 de puncte.
La constructori, Mercedes conduce cu un avans considerabil: 111 puncte, faţă de 44 câte are Force India şi 43 McLaren.
Următoarea cursă, Marele Premiu al Chinei, va avea loc, în 20 aprilie, la Shanghai.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00