- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (26.12.2022, 14:06)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Retrospectivă 2022 - Kaiac-canoe şi canotaj - printre disciplinele cu ele mai bune rezultate
Canotajul şi Kaiac-canoe sunt două din puţinele sporturi care au adus în sezonul sportiv 2022 medalii de aur în competiţiile internaţionale pentru sportul românesc.
Urmărește
127 afișări
Retrospectivă 2022 - Kaiac-canoe şi canotaj - printre disciplinele cu ele mai bune rezultate
Cea mai importantă recunoaştere a canotajului românesc la nivel mondial a venit din partea Federaţiei Internaţionale de Canotaj, care a acordat titlul de "Echipajul feminin al anului 2022"
campioanelor mondiale şi europene la dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar.
Echipajele româneşti au câştigat patru medalii de aur la Campionatele Mondiale din Cehia, desfăşurate în luna septembrie, cei care au urcat pe prima treaptă a podiumului fiind Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, la masculin dublu rame, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, dublu vâsle feminin, echipajul de opt plus unu feminin, alcătuit din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
România a luat sartul în Cehia cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi, din care 9 ambarcaţiuni s-au califice în finalele pentru medalii. Delegaia română a adus acasă patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.
La Campionatele Europene, din luna august, de la Munchen, România a câştigat cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la acest nivel
Medalii de aur au fost câştigate la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi dublu rame masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), simplu vâsle, categorie uşoară (Ionela Cozmiuc) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu).
Medaliie de bronz au fost obţinute la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).
Sportivii români au obţinut, se asemenea, rezultate remarcabile şi la categoriile de vârstă Under 23 şi Unde 19, care au adus medalii şi de la europene şi de la mondiale, cu un total de 13 medalii de aur.
Românii au performat şi la Cupa Mondială III de la Lucerna (Elveţia), unde au cîştigat o medlaie de aur, două de argint şi trei de bronz.
Performerul Românie la kaiac-canoe, în 2022 a fost Cătălin Chirilă, cu o se rien întreagă de performanţe de excepţie. campion mondial şi european iar exemplul lui ar putea crea o emulaţie în acest sport.
Cătălin Chirilă, de la CSA Steaua, a reuşit un sezon deosebit în proba olimpică de canoe simplu - 1.000 m, în care a devenit campion mondial la Halifax (Canada), şi campion european la Munchen.
Chirilă a mai câştigat la mondiale şi medalia de argint la 500 m, în aceaşi probă obţinând medalia de bronz la europene.
Chirilă a mai câştigat trei medalii de argint şi una de bronz, la cele două etape de Cupă Mondială la care a participat anul acesta.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe